L' Echο: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ φαίνεται αναπόφευκτη... - iefimerida.gr

L' Echο: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ φαίνεται αναπόφευκτη...

L Echο: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ φαίνεται αναπόφευκτη...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτενείς αναφορές στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από τη Eυρωζώνη και τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη, κάνει και ο βελγικός Τύπος. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της "L' Echo" στο οποίο επισημαίνεται ότι «ο φόβος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη δεν υπήρξε ποτέ τόσο ισχυρός».

«Η έξοδος από το ευρώ φαίνεται αναπόφευκτη» τονίζεται σε κάποιο σημείο του δισέλιδου αφιερώματος της βελγικής εφημερίδας. «Ο φόβος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη αυξήθηκε ακόμη κατά μία βαθμίδα. Μια υπηρεσιακή κυβέρνηση ανέλαβε για τις τρέχουσες υποθέσεις ως τις εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 17 Ιουνίου. Αλλά αν καμιά εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να αναδειχτεί για να εφαρμόσει τα δραστικά μέτρα λιτότητας, η έξοδος από το ευρώ φαίνεται αναπόφευκτη».

Σε άλλο σημείο σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι «οι Ευρωπαίοι υπεύθυνοι επαναλαμβάνουν ότι πρόκειται για ένα σενάριο που όλοι θέλουν να αποφύγουν, το ταμπού της εξόδου από το ευρώ έπεσε.

Η "L Echo" προχωρά και ένα βήμα παρακάτω και αναφέρεται στις συνέπειες που θα είχε αν αυτό που όλοι απεύχονται τελικά συμβεί: «Οσο περισσότερο μιλάμε για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τόσο πιο γρήγορα οι αγορές ψάχνουν για νέο θύμα. Έτσι, τα ισπανικά και ιταλικά επιτόκια έφτασαν τα υψηλότερα επίπεδά τους, από την αρχή του χρόνου. Για αυτό, μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποσταθεροποιούσε ακόμη περισσότερο το ευρώ».

Στο ίδιο κλίμα κινούνται και τα δημοσιεύματα άλλων βελγικών εφημερίδων όπως της "La libre Belgique". Συγκεκριμένα η εν λόγω εφημερίδα στο άρθρο της με τίτλο «Εφοδος των Ελλήνων στις τράπεζες» και υπότιτλο «Σχεδόν τέσσερα δισ. ευρώ αποσύρθηκαν από τις τράπεζες σε μία εβδομάδα - και το κύμα δεν δείχνει να υποχωρεί» αναφέρει ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα καταστροφικό κλοιό οικονομικό αλλά και πολιτικό: Η ανασφάλεια βαραίνει πάνω στη χώρα και τους πολίτες και η προοπτική των νέων βουλευτικών εκλογών που προκηρύχθηκαν για τις 17 Ιουνίου δεν φαίνεται να ανακουφίζει κανέναν. Κι αυτό γιατί μέχρι τότε μπορούν να συμβούν τα πάντα και ίσως το χειρότερο, γιατί οι αγορές μισούν την αβεβαιότητα. Με άλλα λόγια ένας μήνας ισοδυναμεί με την αιωνιότητα για τις οικονομικές και χρηματιστηριακές αγορές». Από τα τέλη του 2009, 72 δισ. ευρώ έχουν εγκαταλείψει τις ελληνικές τράπεζες. Ένα μεγάλο μέρος από αυτά έχει κατευθυνθεί σε αγγλικές και ελβετικές τράπεζες», σημειώνει η εφημερίδα.

Αρθρο αναφερόμενο στην ελληνική κρίση φιλοξενεί και η Le Soir, η οποία στο άρθρο της με τίτλο «Σύνοδος G8: για τη λιτότητα, την ανάπτυξη και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», αναφέρει ότι η ομάδα των G8 τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη χωρίς όμως να δύναται την παρούσα στιγμή να προσφέρει χείρα βοηθείας. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, οι επικεφαλής της ομάδας G8 εξακολουθούν να θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει εντός Ευρωζώνης, τηρώντας όμως τις δεσμεύσεις της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ