Ποιοι βουλευτές της ΝΔ θα γίνουν «Ιφιγένειες» για τη Ντόρα και τον ΛΑΟΣ

Τρόπους για να χωρέσουν σε εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του ΛΑΟΣ επεξεργάζονται στην Συγγρού προκειμένου να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις από τους εκλεγμένους βουλευτές αλλά και από τους πρώτους επιλαχόντες που περιμένουν την πιθανότητα να αυξηθεί ο αριθμός των εδρών της ΝΔ.

Ο πιο μεγάλος πονοκέφαλος είναι ο Θανάσης Πλεύρης ο οποίος εκλεγόταν με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στην Α Αθηνών. Στην συγκεκριμένη περιφέρεια η ΝΔ έχει βγάλει οκτώ βουλευτές και στην τελευταία εκλόγιμη θέση βρίσκεται ο Ανδρέας Ψυχάρης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικά για την Α΄ Αθηνών, ο Αντώνης Σαμαράς προσανατολίζεται να ζητήσει από έναν εκ των νυν βουλευτών να μην επιμείνει να μπει στην λίστα στη θέση που εξελέγη,με αντάλλαγμα την διαβεβαίωση για μια θέση υπουργού σε περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

Ανάλογες διαβεβαιώσεις θα πάρουν και άλλα στελέχη που θα κοπούν από εκλόγιμες θέσεις προκειμένου να χωρέσουν υποψήφιοι κυρίως από τη ΔΗΣΥ. Ο Λευτέρης Αυγενάκης απο την Δημοκρατική Συμμαχία θα τοποθετηθεί δεύτερος στον νομό Ηρακλείου κάτω από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη που είχε πάρει πιο κάτω από τους 10.000 σταυρούς και πάνω από τον Γιώργο Δεικτάκη με περίπου 4000 σταυρούς και τον Μάξιμο Σενετάκη με 4300 σταυρούς . Ένας από τους δυο θα χάσει πιθανότατα την έδρα του.

Ο κ. Αυγενάκης ξεπέρασε τους 10.500 σταυρούς όμως η ΔΗΣΥ ήταν δεύτερο κόμμα στο Ηράκλειο. Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα βρίσκεται στην πρώτη θέση θέση του ψηφοδελτίου των Χανίων επειδή στον συγκεκριμένο νομό η ΔΗΣΥ πέρασε σε ψήφους την Νέα Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει την βουλευτική του έδρα ένας από τους τρεις βουλευτές που έχει εκλέξει η ΝΔ στον νομό και είναι οι κ.κ. Μ Βολουδάκης, Κ. Βιρβιδάκης και Κ. Γύπαρης. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Κ. Βιρβιδάκης ειναι πρώτος εξάδελφος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης επίσης από την ΔΗΣΥ θα τοποθετηθεί στην Ηλεία πίσω από τον Κώστα Τζαβάρα παίρνοντας τη θέση της δεύτερης σε σειρά εκλογής Διονυσίας Αυγερινοπούλου. Η τελευταία πάντως διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε διαπραγματευση για την θέση που κατέλαβε με την ψήφο των συμπατριωτών της.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Β Θεσσαλονίκης όπου η ΝΔ εξέλεξε μόλις έναν βουλευτή , τον Θεόδωρο Καράογλου και επιλαχόντες στις επόμενες θέσεις τον Σάββα Αναστασιάδη και την Πόπη . Καλαιτζη. Εφόσον προσχωρήσει στην ΝΔ πάντως δύσκολα θα βρεθεί πάνω από τους δυο "γαλάζιους" επιλαχόντες αφού ο ίδιος συγκέντρωσε περίπου 4000 σταυρούς και η κυρία Καλαιτζή πάνω από 8500.

Ο γραμματέας της ΔΗΣΥ Γιάννης Οικονόμου που ήταν πρώτος στην Β Αθηνών ενδεχομένως να βρεθει στο ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας πίσω από τον Κώστα Σταικούρα ενω ο Κωστας Κιλτίδης από τον ΛΑΟΣ δύσκολα θα χωρέσει σε εκλόγιμη θέση στην Α Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ