Πάνε πάλι για εκλογές οι υπουργοί του Ολαντ! - iefimerida.gr

Πάνε πάλι για εκλογές οι υπουργοί του Ολαντ!

Πάνε πάλι για εκλογές οι υπουργοί του Ολαντ!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις έκλεισε η κάλπη που ανέδειξε τον Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία, οι Γάλλοι επανέρχονται στις 10 Ιουνίου για βουλευτικές εκλογές. Οι σοσιαλιστές του Ολάντ και άλλα αριστερά κόμματα, που συμπράττουν μαζί τους, συγκεντρώνουν το 45-46% των ψήφων από τον πρώτο γύρο των εκλογών ενώ το UMP, το κόμμα του Σαρκοζί, κερδίζει μόλις τη δεύτερη θέση.

Πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης αγωνιούν για την επανεκλογή τους και η θέση τους στα υπουργικά έδρανα θα κριθεί και από την επιτυχία τους στις εκλογές. Πολιτική μάχη αναμένεται να δοθεί, μεταξύ Αριστεράς και Ακροδεξιάς, στο Ενέν-Μπομόν. Η συγκεκριμένη περιοχή, θεωρείται προπύργιο της αρχηγού του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, που καταγράφει ποσοστά της τάξης του 35% και στην ίδια περιοχή ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος ο ηγέτης της αριστεράς στη Γαλλία Ζαν-Λικ Μελενσόν.

Μιλώντας σε οπαδούς του, ο κ. Μελενσόν τόνισε ότι: «Έρχομαι εδώ επειδή υπάρχει μια μάχη εθνικής σημασίας αλλά και διεθνούς σημασίας επίσης, επειδή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω μας στην Ευρώπη. Στη μάχη αυτή θα αντιπαρατεθούν δύο απόψεις για την επίλυση της κρίσης, για αυτό ας τις συγκρίνουμε. Το πρόβλημα είναι οι μετανάστες ή οι τραπεζίτες; Για μας, είναι οι τραπεζίτες». Ας σημειωθεί ότι ο Μελενσόν είναι συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα και οι επιδόσεις του κόμματός του στις 10 Ιουνίου ενδέχεται να αναπτερώσουν τις ελπίδες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για Αριστερό Μέτωπο και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις, η τάση είναι για 32% στους Σοσιαλιστές στον πρώτο γύρο, 4% για στους Πράσινους και 10% για το Αριστερό Μέτωπο του Μελενσόν. Το UMP του Σαρκοζί συγκεντρώνει ποσοστό 33% και το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν 12%.

Όσον αφορά τις εκλογές στη Γερουσία που έχουν προγραμματιστεί το 2011, θα διεξαχθούν στις 25 του προσεχούς Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο Μπαρουέν. Για τις εκλογές αυτές, η υποψηφιότητα του απερχόμενου προέδρου Νικολά Σαρκοζί είναι βέβαιη: στις αρχές Μαΐου ο Σαρκοζί είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό L' Express ότι είναι «σωστό» να σκεφθεί να διεκδικήσει μια δεύτερη πενταετή θητεία το 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ