Κάμερον: Οι Ελληνες ψηφίζουν τον Ιούνιο «ναι» ή «όχι» στο ευρώ - iefimerida.gr

Κάμερον: Οι Ελληνες ψηφίζουν τον Ιούνιο «ναι» ή «όχι» στο ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ελληνες στις εκλογές του Ιουνίου δεν έχουν την πολυτέλεια να ψηφίσουν ποιο κόμμα προτιμούν αλλά ποιο κόμμα θα τους κρατήσει στο ευρώ, δήλωσε από το Σικάγο και τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Πρέπει τώρα να στείλουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα στους ανθρώπους στην Ελλάδα. Υπάρχει μια επιλογή: μπορείτε είτε να ψηφίσετε να παραμείνετε στο ευρώ με όλες τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει ή αν ψηφίσετε με άλλο τρόπο, ουσιαστικά ψηφίζετε να φύγετε», είπε σε αυστηρό τόνο στους δημοσιογράφους ο Ντέιβιντ Κάμερον λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Το κρίσιμο είναι πως οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει να ετοιμάσουν αποτρεπτικά σχέδια και για τα δύο αυτά ενδεχόμενα, πραγματικά ξεκάθαρα σχέδια για να κρατήσουμε ασφαλείς και σταθερές τις οικονομίες μας και εγώ θα κάνω τα πάντα στη Βρετανία για να διασφαλίσω πως είμαστε κι εμείς σε αυτήν την κατάσταση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός των Βρετανών από το Σικάγο και στη συνέχεια αντέδρασε εξίσου έντονα στις εκτιμήσεις πως η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) που τελείωσε χθες στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ ήταν μια αποτυχία: «νομίζω πως βοήθησε να αποκρυσταλλωθεί η σκέψη των οικονομικών ηγετών του κόσμου και ιδιαίτερα να αποκρυσταλλωθεί η σκέψη των μελών της ευρωζώνης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ