Να μην μετέχει η Χρυσή Αυγή στη νέα κυβέρνηση, ζητά ευρωπαίος Επίτροπος - iefimerida.gr

Να μην μετέχει η Χρυσή Αυγή στη νέα κυβέρνηση, ζητά ευρωπαίος Επίτροπος

Να μην μετέχει η Χρυσή Αυγή στη νέα κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται οι κομψές πλην σαφείς προειδοποιήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Τελευταίο παράδειγμα ο αρμόδιος Επίτροπος για τη διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, που μίλησε για ελεύθερη έκφραση της βούλησης του λαού, πλην όμως ζήτησε να μην ενισχυθεί η Χρυσή Αυγή.

«Οι εκλογές στην Ελλάδα και το αποτέλεσμα τους συνιστούν έκφραση της ελεύθερης βούλησης του ελληνικού λαού, όμως είναι σημαντικό για τις δημοκρατικές αξίες, κανένα κόμμα που συνδέεται με την ξενοφοβία και τον εθνικισμό να μην συμμετάσχει στην εκτελεστική εξουσία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φούλε, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον Νίκολα Γκρούεφσκι ενώ τόνισε ότι «όποια κυβέρνηση και να σχηματιστεί πρέπει να ακολουθήσει την μακρά δημοκρατική παράδοση στην Ελλάδα, βασιζόμενη στις αξίες επί των οποίων είναι δομημένη η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σκόπια: Η επόμενη κυβέρνηση να έχει διάθεση για εξεύρεση λύσης

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, ανέφερε ότι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει «να επιδείξει διάθεση για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας».

«Εμείς εκφράζουμε ετοιμότητα και επιθυμούμε την εξεύρεση λύσης. Εάν θα βρεθεί λύση, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έκφραση ανάλογης διάθεσης από τη νέα ελληνική κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

Ο κ. Φούλε είχε σήμερα συνομιλίες στα Σκόπια με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αναφορικά με τον ενταξιακό διάλογο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΠΓΔΜ ο οποίος εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο. Ο κ. Γκρούεφσκι παρουσίασε στον ευρωπαίο Επίτροπο τον «οδικό χάρτη» που επεξεργάστηκε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σχετικά με την εκπλήρωση των κριτηρίων για την ένταξη των Σκοπίων και τον διαβεβαίωσε για τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας του.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ