Ξεκινούν τη Δευτέρα οι Πανελλαδικές εξετάσεις - iefimerida.gr

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνολικά 87.500 υποψήφιοι, τελειόφοιτοι και απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, ξεκινούν αύριο με το μάθημα της Έκθεσης, τη δοκιμασία τους για να διεκδικήσουν 76.094 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας προς την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για τα θέματα των εξετάσεων κάνουν λόγο για βατά και διαβαθμισμένης δυσκολίας θέματα. «Δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή αναστάτωση, δεν πρέπει να πιεστούν περισσότερο οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους» ανέφερε η Επιτροπή.

Ο παράγοντας της οικονομικής κρίσης και οι δυσβάσταχτες συνέπειες στις οικογένειες των υποψηφίων, πέρα από SOS θέμα για το μάθημα της Έκθεσης, αποτελεί και σημαντική παράμετρο που φαίνεται να λαμβάνει υπόψη του το Υπ. Παιδείας. Στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας δηλώνει στην ίδια εφημερίδα, πως «ο κόσμος έχει πιεστεί τόσο με τις περικοπές όσο και ψυχολογικά. Έτσι, όπως πάντα συνέβαινε αλλά και φέτος για έναν επιπλέον λόγο, πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή και τα θέματα να είναι διατυπωμένα με απόλυτη σαφήνεια, όχι διφορούμενα και όχι ακραίας δυσκολίας ή ευκολίας ».

Τέλος, να αναφέρουμε πως θα υπάρξει μείωση στον αριθμό των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ