Ο Τσίπρας υπόσχεται σκληρό παζάρι με την Ευρώπη για τα λεφτά - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας υπόσχεται σκληρό παζάρι με την Ευρώπη για τα λεφτά

Ο Τσίπρας υπόσχεται σκληρό παζάρι με τη Ευρώπη για τα λεφτά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάρρευση της Ελλάδας θα συμπαρασύρει όλη την Ευρωζώνη υποστηρίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Wall Street Journal (WSJ), διαμηνύοντας, παράλληλα ότι σε περίπτωση που η Ευρώπη σταματήσει τη χρηματοδότηση προς τη χώρα, τότε και αυτή θα πάψει να πληρώνει τα χρέη της.

Στην πρωτοσέλιδη συνέντευξη του στη WSJ , με τίτλο «Επιθετικό μήνυμα από την Ελλάδα», ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «προτεραιότητά μας είναι να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι, για το δικό τους συμφέρον, η χρηματοδότηση δεν πρέπει να σταματήσει».

Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς πράξεις «αλλά αν προχωρήσουν αυτοί, με άλλα λόγια να σταματήσουν τη χρηματοδότησή μας» τότε προειδοποίησε πως «θα αναγκαστούμε κι εμείς να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας, να πάμε σε στάση πληρωμών».

Οπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι αν οι πιέσεις προς την Ελλάδα κλιμακωθούν, η χώρα είναι σε θέση να τα καταφέρει μόνη της, αφού αν δεν πληρώσει το χρέος της θα έχει τα απαιτούμενα χρήματα για να πληρώσει μισθωτούς και συνταξιούχους. Μάλιστα πρότεινε να περικοπούν οι αμυντικές δαπάνες, να παταχθεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή των πλουσίων.

«Οτι κι αν κάνουμε τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Θα είναι όμως εξίσου δύσκολα και για τους ευρωπαίους αν καταρρεύσει το ευρώ». «Και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουμε πίσω πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να βρούμε μία ευρωπαϊκή λύση», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την WSJ, ο κ. Τσίπρας «παρά το παιχνίδι του σκύλου με τη γάτα», που παίζει με τους ευρωπαίους εταίρους, επιθυμία του είναι, όπως είπε ο ίδιος στην εφημερίδα, να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. «Το εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ και γι' αυτό δεν είναι εύκολο να κόψουμε αυτόν τον σύνδεσμο. Η έξοδος από το ευρώ θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες».

Κατά την αμερικανική εφημερίδα, πάντως, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «Ρίχνει το γάντι» στους ευρωπαίους εταίρους του...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ