Μπακογιάννη: Δεν γυρίζω στη ΝΔ, θα συνεργαστώ με τη ΝΔ - iefimerida.gr

Μπακογιάννη: Δεν γυρίζω στη ΝΔ, θα συνεργαστώ με τη ΝΔ

Ντόρα: Δεν γυρίζω στη ΝΔ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριστική είναι η απόφαση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη να επανενταχθεί στη ΝΔ, παρά τις επιφυλάξεις που διατηρεί η ίδια και ορισμένα στελέχη του κόμματός της, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida. «Συνεργασία με τη ΝΔ ναι, επιστροφή στη ΝΔ όχι» δηλώνει η πρόεδρος της ΔΗΣΥ.

Η κυρία Μπακογιάννη εξηγεί στους συνεργάτες της ότι θα προτιμούσε να ενταχθεί στη ΝΔ ως πρόεδρος της ΔΗΣΥ μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές της και το δίκτυο στελεχών που έχει δημιουργήσει σε όλη την Ελλάδα. Λόγω, όμως, του εκλογικού νόμου κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Θα ενταχθεί, λοιπόν, στην ενιαία λίστα υποψηφίων της ΝΔ και ενδέχεται να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ώστε να μη διαταραχθούν οι ισορροπίες στην Α' Αθηνών. «Θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ αλλά η αυτονομία μας θα διατηρηθεί» επιμένουν τα στελέχη του κόμματος.

Πεποίθηση της κυρίας Μπακογιάννη είναι ότι πρέπει να ανασυγκροτηθεί ένα ευρωπαικό μέτωπο της Κεντροδεξιάς, ενόψει του κινδύνου που διατρέχει η χώρα με την ενδεχόμενη αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Επιφυλάξεις εκφράζουν, ωστόσο, πολλά στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τα οποία παρακολουθούν με δυσπιστία τη στρατηγική του κ. Σαμαρά τη μια να αποκηρύσσει και την άλλη να υπερασπίζεται τη δανειακή σύμβαση και την ευρωπαική προοπτική της χώρας.

Μέτωπο υπέρ των δανειστών και της διαπλοκής, χαρακτήρισε τη σχεδιαζόμενη ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επιτέθηκε χθες λάβρος κατά των διαφαινόμενων εξελίξεων στη ΝΔ: «Αντιμέτωπος με την οργή του λαού και την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να φτιάξει μνημονιακό μέτωπο με την πιό συνεπή εκπρόσωπο του Μνημονίου, την κυρία Μπακογιάννη, αλλά και με τον μόνιμο εταίρο, τον κ. Καρατζαφέρη. Παραμένει πιστός στις υπογραφές προς Μέρκελ και Λαγκάρντ και παρά το εκλογικό αποτέλεσμα επιχειρεί να συμπτύξει μέτωπο υπέρ των δανειστών και της διαπλοκής»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ