Παπαρήγα: Το Μνημόνιο μπορεί να καταργηθεί μόνο με απόφαση της Βουλής - iefimerida.gr

Παπαρήγα: Το Μνημόνιο μπορεί να καταργηθεί μόνο με απόφαση της Βουλής

Παπαρήγα: Το Μνημόνιο μπορεί να καταργηθεί μόνο με απόφαση της Βουλής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα εκλογικό αποτέλεσμα από μόνο του δεν μπορεί να καταργήσει το Μνημόνιο υποστηρίζει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να καταστεί δυνατό μόνο με απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής η οποία μετά θα κοινοποιηθεί στα όργανα της Ε.Ε. .

Μάλιστα, όπως τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, όποιος διακηρύσσει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αυτόματα καταργεί συνθήκες το χρησιμοποιεί σαν επιχείρημα για να μη φέρει το θέμα στη Βουλή και έχει σαν σκοπό να πάει στη συνέχεια να διαπραγματεύεται ένα νέο Μνημόνιο, μια νέα δανειακή συνθήκη στα όργανα της ΕΕ. Αρα, κατά την κυρία Παπαρήγα, «λέει συνειδητά ψέματα».

«Αν ο λαός», συνεχίζει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αποφασίσει τα επόμενα χρόνια την αποδέσμευση από την Ε.Ε.πρέπει να επικυρωθεί με απόφαση της Βουλής.

Απαντώντας σε τοποθετήσεις άλλων κομμάτων ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι συμπεριφέρονται ως εξής: «Είναι σαν να μας λένε ότι έχουμε το τυρί στα χέρια μας, δεν έχουμε το ψωμί, θα μας δώσει το ψωμί για να φάμε ψωμοτύρι. Ο λαός έχει χάσει και το ψωμί και το τυρί και για να μπορέσει να αντέξει πρέπει να πάρει και αυξήσεις».

«Είναι θέματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν στις εκλογές, για να ξέρει ο καθένας αν το τιμόνι πάει προς τα αριστερά ή πάει προς τα δεξιά. Γιατί κοιτάξτε, η Ν.Δ., η κεντροδεξιά, δεξιά θα πάει το τιμόνι. Αλλά και η αριστερά, όπως εμφανίζεται, εμφανίζεται με συνθήματα αριστερά αλλά το τιμόνι θα το στρίψει δεξιά, ιδιαίτερα στο πεδίο της οικονομίας. Αυτά για εμάς είναι το α και το ω. Όλες οι άλλες συζητήσεις είναι περιττές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ