Το backstage της σημερινής ορκωμοσίας στη Βουλή [εικόνες] - iefimerida.gr

Το backstage της σημερινής ορκωμοσίας στη Βουλή [εικόνες]

Το backstage της σημερινής ορκωμοσίας στης Βουλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα βλέμματα όλων, όσων κατάφεραν να παραστούν στην ορκωμοσία των βουλευτών των... ολίγων 24ωρων στράφηκαν στις... χειραψίες, στα βλέμματα που αντάλλασσαν οι νυν με τους πρώην βουλευτές, στις συναντήσεις που έγινε προσπάθεια να αποφευχθούν και φυσικά στη... Χρυσή Αυγή!

Σύζυγοι, παιδιά και περιχαρείς συγγενείς κατέκλυσαν από το πρωί τα θεωρεία της Βουλής προκειμένου να πιάσουν μια καλή θέση στα θεωρεία και να καταφέρουν να δουν τους δικούς τους ανθρώπους να ορκίζονται βουλευτές έστω και για... τα λίγα αυτά 24ωρα που απομένουν μέχρι τη διάλυση του σώματος.

Το ενδιαφέρον όσων κατάφεραν να εξασφαλίσουν το μαγικό χαρτάκι που τους επέτρεπε την είσοδο στη Βουλή τη συγκεκριμένη ημέρα, στράφηκε, όπως ήταν φυσικό γύρω από τους βουλευτές που είχαν αποχωρήσει από τα κόμματά τους, εξελέγησαν με άλλα κόμματα και έρχονταν... αναγκαστικά σε επαφή με τους παλαιούς τους συναδέλφους.

Το backstage της σημερινής ορκωμοσίας στη Βουλή [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον αρχηγό τους Νίκο Μιχαλολιάκο, οι οποίοι ήρθαν συντεταγμένα στη Βουλή και εισήλθαν, επίσης, συντεταγμένα στην αίθουσα της ολομέλειας, πήραν τις θέσεις τους πίσω από τα έδρανα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, 45 λεπτά προτού αρχίσει η ορκωμοσία.Κατά την είσοδό τους, ο κ. Μιχαλολιάκος, χαιρέτησε δια χειραψίας τον υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, Φραγκούλη Φράγκο.

Πάντως, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, παρέμειναν... απομονωμένοι, αφού με εξαίρεση τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που χαιρέτισε τυπικά την κοινοβουλευτική τους ομάδα και τον Γεράσιμο Γιακουμάτο ο οποίος χαιρέτησε δια χειραψίας τον κ. Μιχαλολιάκο κανείς άλλος δεν επιδίωξε να έρθει σε επαφή με οποιοδήποτε από τα μέλη του εν λόγω κόμματος.

Μάλιστα, ο κ. Γιακουμάτος ήταν ιδιαίτερα διαχυτικότατος και με τον Μανώλη Γλέζο, αφού τον πλησίασε και του..τσίμπησε το μάγουλο!

Το backstage της σημερινής ορκωμοσίας στη Βουλή [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φιλικός και διαχυτικός, κατά την είσοδό του, υπήρξε και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έσπευσε να χαιρετίσει κατ' αρχάς τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που για πρώτη φορά κατέλαβαν μπροστινές θέσεις στην ορκωμοσία, λόγω της αύξησης του ποσοστού τους στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Στην πρώτη σειρά των εδράνων του ΠΑΣΟΚ, δίπλα από τον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο καθόταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης και λίγο πιο δίπλα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Στα έδρανα της Χρυσής Αυγής, μπροστά καθόταν ο κ. Μιχαλολιάκος και πίσω η σύζυγός του.

Τους βουλευτές όρκισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ενώ παρίσταντο και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Κατά την είσοδο και αποχώρησή του Αρχιεπισκόπου από την αίθουσα τον συνόδευε, ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δήμας.

Από την πλευρά του ΚΚΕ θρησκευτικό όρκο έδωσε μονάχα η Λιάνα Κανέλλη, ενώ από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε φέτος για πρώτη φορά αρκετές ορκωμοσίες από τον Μανώλη Γλέζο, τον Αλέξη Μητρόπουλο, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, την Σοφία Σακοράφα και τον Βαγγέλη Αποστόλου.

Από την Δημοκρατική Αριστερά θρησκευτικό όρκο έδωσαν αρκετοί βουλευτές συμπεριλαμβανόμενου και του Φώτη Κουβέλη.

Κατά την ευλογία των βουλευτών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποκλίθηκε στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος σταμάτησε ωστόσο πριν απ' τα έδρανα του ΚΚΕ, ανταλλάσσοντας βλέμματα...κατανόησης με την Αλέκα Παπαρήγα.

Το backstage της σημερινής ορκωμοσίας στη Βουλή [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το μόνο... παρατράγουδο της σημερινής ορκωμοσίας συνέβη όταν ορκίζονταν οι τρει μουσουλμάνοι βουλευτές. Ενώ, λοιπόν, όλοι οι βουλευτές ήταν όρθιοι σε ένδειξη σεβασμού προς τους αλλόθρησκους συναδέλφους τους, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρέμειναν επιδεικτικά καθισμένοι στα έδρανά τους, προκαλώντας την αντίδραση πολλών βουλευτών και κυρίως της κυρίας Φώφης Γεννηματά.

Κατά την έξοδο από τη Βουλή, σύσσωμη η ομάδα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έβγαζε αναμνηστικές φωτογραφίες. Απευθυνόμενοι προς τους φωτογράφους που τους πλησίασαν για να τραβήξουν και αυτοί μερικά στιγμιότυπα τους είπαν πως... «τώρα είμαστε λίγοι. Σε έναν μήνα θα 'μαστε περισσότεροι. Ελάτε να μας βγάλετε που θα είμαστε 50».

Το backstage της σημερινής ορκωμοσίας στη Βουλή [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ιδιαίτερα φιλικος και διαχυτικός ο κ.Παπανδρέου χαιρέτησε δια χειραψίας όλους τους πολιτικούς αργηγούς. Εδώ ενώ χαιρετά την κυρία Παπαρήγα...

Το backstage της σημερινής ορκωμοσίας στη Βουλή [εικόνες] | iefimerida.gr 4

...τον κ. Γλέζο...

Το backstage της σημερινής ορκωμοσίας στη Βουλή [εικόνες] | iefimerida.gr 5

... ενώ τείνει το χέρι του προς τον κ. Τσίπρα

Το backstage της σημερινής ορκωμοσίας στη Βουλή [εικόνες] | iefimerida.gr 6

... και ενώ ανταλάσσει θερμή χειραψία με τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ.Σταύρου Δήμα υπό το βλέμμα της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη...

Το backstage της σημερινής ορκωμοσίας στη Βουλή [εικόνες] | iefimerida.gr 7

... η οποία στη συνέχεια χαιρετάται με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Το backstage της σημερινής ορκωμοσίας στη Βουλή [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ