Εντονη παγκόσμια ανησυχία για την Οικονομία - iefimerida.gr

Εντονη παγκόσμια ανησυχία για την Οικονομία

Η κατάσταση της χώρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γύρο του κόσμου κάνει η πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, προκαλώντας την ανησυχία και τον φόβο των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης και όχι μόνο, έτσι όπως παρουσιάζεται στα πρωτοσέλιδα των ξένων δικτύων.

Εντονότερη διαφαίνεται η ανησυχία των αμερικάνικων δικτύων, αν λάβουμε υπόψιν ότι η ιστοσελίδα του CNN έχει αφιερώσει δύο πρωτοσέλιδα στην χώρα μας, με καθόλου κολακευτικούς τίτλους. Συγκεκριμένα το ένα πρωτοσέλιδο αναφέρεται στις Υπουργικές εκλογές της Ελλάδας ενω το δεύτερο έχει τίτλο «Φόβος και σύγχυση επικρατούν στην Ελλάδα»

Το Reuters, αναφέρει ότι «η Ευρώπη τραβάει κάτω την Γουολ Στρητ για 4η μέρα», ανησυχώντας για τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, που φαίνεται οτι επηρρεάζουν έντονα τις χώρες εντός και εκτός της Γηραιάς Ηπείρου.

Στα εντός Ευρώπης δίκτυα, το αγγλικό BBC φανερά θορυβημένο, αναφέρεται σε πιθανή κατάρρευση του ευρώ έχοντας άρθρο συνοδευόμενο απο σχετικό βίντεο, με τίτλο «Ο Τσίπρας προειδοποιεί για κατάρρευση της Ευροζώνης»

Η Guardian αναφέρεται στις κατεπείγουσες προετοιμασίες που κάνει η Βρετανική Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα επιφέρει μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας απο το Ευρώ, σε ένα άρθρο με τίτλο: «Το κόστος της ελληνικής εξόδου απο την Ευρωζώνη ανέρχεται στο 1 δισεκατομμύριο δολλάρια»

Εξίσου ανήσυχη φαίνεται και η Γερμανία με την Der Spiegel να έχει τίτλο «Οικονομική Κρίση στην Ελλάδα» ενω στο άρθρο αναφέρεται σε ένα «νέο πλήγμα» για την Ελλάδα, που αναφέρεται σε άρνηση της Κεντρικής Ευρωπαικής Τράπεζας να δανείσει χρήματα σε ελληνικές τράπεζες και ισχυρίζεται οτι μόνο τα δάνεια έκτακτης ανάγκης κρατάνε τώρα στη ζωή την Ελλάδα

Ο Ιταλικός Τύπος, από την άλλη επικεντρώνεται στις Ελληνικές Εκλογές, με την corriere della serra να έχει τίτλο «Η Ελλάδα φοβάται, τα spread εκτινάσσονται στα αστέρια, νέες εκλογές στις 17 Ιουλίου» τονίζοντας οτι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και τονίζει οτι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν «έτοιμη να συνεργαστεί με την Αθήνα, αλλά σχετικά με την εκπλήρωση των δεσμεύσεων μπορεί να υπάρχουν πισωγυρίσματα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ