Παπαρήγα: Τα παιχνίδια στο σχηματισμό της υπηρεσιακής δεν έλειψαν - iefimerida.gr

Παπαρήγα: Τα παιχνίδια στο σχηματισμό της υπηρεσιακής δεν έλειψαν

Παπαρήγα: Τα παιχνίδια στο σχηματισμό της υπηρεσιακής δεν έλλειψαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πολιτικό εκλογικό παιχνίδι δεν έλειψε και για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κυρία Παπαρήγα τόνισε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει σε καμία ενέργεια, ούτε στο πλαίσιο της Ε.Ε. ούτε στο ΝΑΤΟ, που να δεσμεύει τον λαό, γιατί «εμάς μας ενδιαφέρει να μην υπάρχει δέσμευση εναντίον του λαού».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως «αν υπάρξει ένα έκτακτο γεγονός, κάτι απρόσμενο, εν πάση περιπτώσει, με τη διαδικασία της επικοινωνίας με τα κόμματα και με ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Η κ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν έκανε καμία πρόταση για την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Δεν είναι ότι δεν είχαμε προτάσεις, είπε, αλλά «θεωρώ πως όταν γίνονται προτάσεις που υπηρετούν πολιτικούς, εκλογικούς σκοπούς, τότε και αν είχαμε πρόταση θα την παίρναμε πίσω. Σκεφτείτε να κάναμε τώρα μια πρόταση ως ΚΚΕ και να προτείνουμε έναν άνθρωπο -και θα ζητούσαμε να συμφωνήσουν και οι άλλοι- που θα πήγαινε στα σώματα και υποτίθεται ότι θα αποφάσιζε για λογαριασμό όλων και θα προσέγγιζε τη δική μας άποψη. Από τη στιγμή που τη δική μας άποψη δεν μπορεί να την προσεγγίσει ένας που είναι και της αρεσκείας όλων, δεν προτείνουμε. Θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την ευθύνη για τη σύνθεση της κυβέρνησης».

Η γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι το πολιτικό εκλογικό παιχνίδι δεν έλειψε και για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης κάτι το οποίο θεωρεί απαράδεκτο. «Προτείνουνε για να υπηρετήσουν στενούς εκλογικούς σκοπούς. Εμείς, όταν η πρότασή μας δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα, με την έννοια του συσχετισμού δυνάμεων από τα πάνω, δεν προτείνουμε και δεν ρίχνουμε γέφυρες σε πρόσωπα μπροστά στις εκλογές».

Σε ερώτηση αν αυτό ισχύει και για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, η κ. Παπαρήγα απάντησε:«Σαφώς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ