Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα...

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεατρικές περφόμανς, παρουσιάσεις βιβλίων της Γιοβάνας και της Αμάντας Μιχαλοπούλου, στρογγυλά τραπέζια και άλλες εκδηλώσεις, περιλαμβάνει η σημερινή πολιτιστική ατζέντα της ημέρας. Αναλυτικά:

ΘΕΑΤΡΟ

  • Γύρνα πίσω... στα ψηλά τακούνια

Το θέατρο Επί Κολωνώ φιλοξενεί στη Σκηνή Φουαγιέ την περίοδο της φετινής άνοιξης, καλλιτέχνες από τον μουσικό και θεατρικό χώρο σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα: το U-TURN. Σήμερα 15, 16 και 17 Μαΐου 2012, ανεβαίνει η performance «Γύρνα πίσω... στα ψηλά τακούνια» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρόδη & Ιωάννη Κυφωνίδη, για 3 μόνο παραστάσεις στη Σκηνή Φουαγιέ του Επί Κολωνώ. Πρόκειται για έναν συνδυασμό λόγου, σωματικού θεάτρου, κίνησης και κινηματογραφικής μουσικής. Εμπνευσμένη από τις ταινίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ και κυρίως από τους ανδρικούς ρόλους αλλά και τη μουσική και τα τραγούδια στις ταινίες του, η perfomance αυτή έχει για υλικά της τα σώματα των ηθοποιών, τον ελάχιστο λόγο, την εικόνα (εικαστική προσέγγιση) και τα vintage ρούχα και αξεσουάρ, τα περισσότερα φτιαγμένα στο χέρι από τη «γιαγιά της ραπτικής» Μαίρη Αναστασίου και το σχεδιαστή Χρήστο Χατζηβασιλείου. Στο Θέατρο Επί Κολωνώ, (Σκηνή Φουαγιέ), Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός - Αθήνα-Στάση Μεταξουργείο. Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά - Το μπαρ του θεάτρου και η αυλή λειτουργούν τις ημέρες των εκδηλώσεων από το απόγευμα (μιάμιση ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης) έως αργά το βράδυ. Τηλ.: 210 5138067, www.epikolono.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

  • Ένα καράβι στο μπαλκόνι μας

Μια βραδιά για το νέο μυθιστόρημα της Γιοβάννας (Ιωάννα Φάσσου-Καλπαξή), μια οικογενειακή ιστορία που εκτυλίσσεται με φόντο τα ταραγμένα χρόνια των πολέμων του 20ού αιώνα. Στον Ιανό, Σταδίου 24. Τηλ.: 2103217917. Στις 8 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

  • Συνάντηση με την Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η γνωστή συγγραφέας μιλά για το μυθιστόρημα «Πώς να κρυφτείς» και το υπό έκδοση βιβλίο της «Λαμπερή μέρα». Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, Δρόση & Δροσίνη, Πλ. Σολωμού, Ψυχικό. Τηλ.: 2106745135. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

  • Ο σχεδιασμός των εκδόσεων

Η συνεισφορά του σχεδιαστή στη διαδικασία επαναπροσδιορισμού του ρόλου των έντυπων εκδόσεων, η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, τα προβλήματα και το μέλλον της εκδοτικής βιομηχανίας θα απασχολήσουν εκπροσώπους των εκδοτών, των σχεδιαστών, των συγγραφέων, σε μια ανοιχτή συζήτηση για το Design υπό Στέγη. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109. Τηλ.: 2109005800. Στις 7 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη με δελτία που θα διανέμονται από τις 6 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Σταμάτης Πολενάκης, Τα σκαλοπάτια της Οδησσού

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με θέμα την εξέλιξη του διηγήματος, στις οποίες πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι δημιουργοί και το έργο τους. Στις εκδηλώσεις αυτές οι παρουσιαζόμενοι συγγραφείς απαγγέλουν ποιήματά τους, εξερευνούν με διαφορετικούς κάθε φορά συνομιλητές την πορεία τους και συνομιλούν με το κοινό για το έργο τους. Είσοδος ελεύθερη. Στο Ίδρυμα Α. & Λ. Κατακουζηνού, Αμαλίας 4 (5ος ορ.), Σύνταγμα. Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 7610616, 617, 620, www.mikri-arktos.gr

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ