Διαβουλεύσεις Ντόρας- Μάνου αλλά και πιέσεις να επιστρέψει στη Ν.Δ. - iefimerida.gr

Διαβουλεύσεις Ντόρας- Μάνου αλλά και πιέσεις να επιστρέψει στη Ν.Δ.

Διαβουλεύσεις Ντόρας- Μάνου αλλά και πιέσεις να επιστρέψει στη Ν.Δ.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Στέφανο Μάνο για κοινή κάθοδο στις εκλογές ενώ παράλληλα εντείνονται οι πιέσεις από διάφορες πλευρές και προς τους δυο για επιστροφή στην ΝΔ. Την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση, επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά από συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τονίζοντας πως όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας, αλλά «έχουν υποχρέωση να δώσουν κυβέρνηση στην Ελλάδα».

«Αν δεν καταστεί εφικτό, καλώ όλες τις δυνάμεις, που πιστεύουν ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη, να συνεργαστούν» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Μπακογιάννη ζήτησε και πήρε την εξουσιοδότηση των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός της ώστε να μιλήσει με όλες τις δυνάμεις για τη συγκρότηση ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου μεταρρυθμίσεων, ενώ θα ενημέρωσει για τα αποτελέσματα των επαφών της σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει επαφές με τη Δράση του Στέφανου Μάνου, ενώ επικεφαλής θα τεθεί τρίτο πρόσωπο του οποίου το όνομα δεν αποκάλυψε.

Την ίδια ώρα επιχειρούνται γέφυρες για το ενδεχόμενο επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη στην Νέα Δημοκρατία, αν και στελέχη της ΔΗΣΥ θεωρούν οτι το κάλεσμα που απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε ειλικρινή χαρακτήρα και γι αυτό διατυπώθηκε με γενικόλογο τρόπο, χωρίς προσωπικές αναφορές και με παράλληλες έμμεσες απειλές για το μέλλον.

Στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας επισημαίνουν ότι την ίδια ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς έκανε κάλεσμα ενότητας, στενοί του συνεργάτες αρθρογραφούσαν εναντίον της προοπτικής επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη, του Στέφανου Μάνου και του Γιώργου Καρατζαφέρη στην Νέα Δημοκρατία.

Ενδεικτική της πιθανότητας να ναυαγήσει η προσπάθεια επανένταξης στη ΝΔ των στελεχών που έχουν διαγραφεί, είναι και η καλή πορεία των συζητήσεων της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Στέφανο Μάνο για κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ