Στην Αθήνα ο βραβευμένος με Oscar μουσικής Νικόλα Πιοβάνι - iefimerida.gr

Στην Αθήνα ο βραβευμένος με Oscar μουσικής Νικόλα Πιοβάνι

Nicola Piovani
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νικολά Πιοβάνι, ο βραβευμένος με Oscar μουσικής για την ταινία «H Ζωή είναι Ωραία», θα βρεθεί στην Αθήνα στις 17 Μαΐου για μια και μόνο συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης, που έχει δηλώσει και «μαθητής» του Μάνου Χατζιδάκη, θα παρουσιάσει στην Αθήνα, την Πέμπτη 17 Μαΐου, μερικά από τα πιο γνωστά έργα του για τον κινηματογράφο διευθύνοντας την 50μελή Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλεται στη γιγαντοοθόνη του Μεγάρου πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις ταινίες αυτές.

Γεννημένος στη Ρώμη το 1946, ο μουσικός δημιουργός, Nicola Piovani είναι ευρύτερα γνωστός από τη μουσική του για πολλές κινηματογραφικές ταινίες καθώς και θεατρικά έργα. Εκτός από μουσική για ταινίες και θέατρο, ο Πιοβάνι έχει γράψει συναυλιακή και συμφωνική μουσική, καθώς και μουσική δωματίου.

Με τις μουσικές του έχει «χρωματίσει» υπέροχες ταινίες των σημαντικότερων Ιταλών - και όχι μόνο - σκηνοθετών του κινηματογράφου και του θεάτρου (Monicelli, Moretti, Tornatore, Bertolucci, αδελφών Taviani, Fellini κ.ά.).

Μέχρι στιγμής έχει συνθέσει μουσική για πάνω από 130 ταινίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Περικλή Χούρσογλου «Ο κύριος με τα γκρι».

Τα εισιτήρια κοστίζουν: 35, 45, 55, φοιτητικό: 25, VIP: 90 ευρώ
Μετά το τέλος της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί κοκτέιλ πάρτυ στο οποίο θα παρευρεθεί ο συνθέτης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ