Συντριπτική ήττα για τη Μέρκελ στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία - iefimerida.gr

Συντριπτική ήττα για τη Μέρκελ στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία

Χάνουν τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία οι Χριστιανοδημοκράτες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απρόσμενα μεγάλη ήττα για την μέχρι πρότινος ισχυρότερη πολιτική προσωπικότητα της Ευρώπης δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press στο μεγαλύτερο πληθυσμιακά κρατίδιο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, τα πρώτα αποτελέσματα δίνουν ποσοστό 38% έως 39% στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, και 12% στους Πρασίνους. Τα ποσοστά αυτά διασφαλίζουν τον έλεγχο της περιφερειακής Βουλής του κρατιδίου από τη συνεργασία των δύο κομμάτων. Ελεύθερη είναι η πτώση του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, που προσγειώνεται στο 26%, ποσοστό που είναι το χειρότερο που έχει λάβει το κόμμα στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, που περιλαμβάνει την Κολονία, το Ντίσελντορφ και τη βιομηχανική περιοχή του Ρουρ, ψηφίζουν 13,2 εκατομμύρια πολίτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ