Επτά στους δέκα Γερμανούς θέλουν να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Επτά στους δέκα Γερμανούς θέλουν να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη

Επτά στους δέκα Γερμανούς θέλουν να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To 73% των Γερμανών επιθυμεί τη συνέχιση του προγράμματος λιτότητας στην Ελλάδα ή την έξοδό της από την Ευρωζώνη, ενώ το 60% αυτών αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών ως σοβαρή απειλή για το ευρώ.

Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν από την έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία ερευνών Τoluna und Thoering Heer & Partner.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι το 50% των Γερμανών θεωρεί ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν επαρκούν και ότι καλό θα ήταν να συμπληρωθούν με την εφαρμογή στρατηγικών ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

Μάλιστα, από τη συγκεκριμένη έρευνα προκύπτει ότι μόνο το 25% ων ερωτηθέντων πιστεύει ότι εφαρμόζεται η σωστή πολιτική.

Στην ερώτηση για το αν συμφωνούν με την πρακτική τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης να αναλαμβάνουν τα βάρη των χρεωμένων τους εταίρων, θετικά απάντησε μόνο το 30% των ερωτηθέντων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, ωστόσο, το γεγονός ότι περίπου ένας στους δύο πιστεύει ότι τα προγράμματα λιτότητας έχουν επιβαρύνει υπερβολικά τους Έλληνες και δείχνουν κατανόηση για την οργή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ