Θερμή υποδοχή από τον ξένο τύπο της πρότασης Κουβέλη για Οικουμενική

Tην πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα που θα ενσωματώνει το μήνυμα της λαικής ετυμηγορίας, χαιρέτισαν τα ξένα ΜΜΕ.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa έκανε λόγο για «ένα μικρό βήμα για τη δημιουργία συνασπισμού». «Την ώρα που η Αθήνα δέχεται έντονες πιέσεις, καταγράφονται μικρά βήματα για μια πιθανή κυβέρνηση συνασπισμού την Ελλάδα [...] έπειτα από τη συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ισπανική El Pais αναφέρει ότι «η τρίτη μπορεί και να είναι η τυχερή» και συνέχισε λέγοντας ότι «μια τρικομματική κυβέρνηση είναι η μόνη λύση για να αποφευχθεί το κενό εξουσίας».

Η San Francisco Chronicle έκανε λόγο για «καλό οιωνό», παραθέτοντας τα όσα είπε ο κ. Κουβέλης για τη δημιουργία κυβέρνησης με συγκεκριμένο δεσμευτικό πρόγραμμα, χρονικό ορίζοντα μέχρι τις εκλογές του 2014, στόχο να κρατηθεί η χώρα μέσα στην Ε.Ε. και το ευρώ και να απαγκιστρωθεί σταδιακά από το Μνημόνιο.

Πρώτη είδηση τη συνάντηση Κουβέλη-Βενιζέλου, είχε η πορτογαλική Publico αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ενώ όλα έδειχναν ότι στην Ελλάδα θα διεξάγονταν εκ νέου εκλογές τον Ιούνιο, η εμφανής αλλαγή θέσης της ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως δίνει την ευκαιρία δημιουργίας κυβέρνησης ακόμα και αν αυτή είναι αδύναμη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ