Βενιζέλος: Καλός οιωνός η συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Καλός οιωνός η συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ ουσιαστική και υπεύθυνη, χαρακτήρισε την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την συνάντησή τους, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι προτάσεις του κ. Κουβέλη «σχεδόν συμπίπτουν» με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

«Το πρώτο βήμα της διαδικασίας της διερευνητικής εντολής που έλαβα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπορώ να πω ότι είναι καλός οιωνός, αύριο θα συναντήσω τον κ. Σαμαρά και τους αρχηγούς των κομμάτων που θα ανταποκριθούν στην παράκλησή μου να τους συναντήσω, προφανώς θα συναντηθώ και με τον κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος ανέφερε επίσης ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Αλέκα Παπαρήγα, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ του ανέφερε τις θέσεις του κόμματός της.

«Θα συνεχίσω την προσπάθεια προετοιμάζοντας το έδαφος για την διαβούλευση που θα διεξαχθεί με τον συντονισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Εν τω μεταξύ κύκλοι του ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζαν ως «φωνή της λογικής» την πρόταση του κ. Κουβέλη, προσθέτοντας ότι «δείχνει ποιος είναι ο δρόμος».

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι οι στόχοι του κ. Κουβέλη για τριετή πορεία «απαγκίστρωσης» από το Μνημόνιο συμπίπτουν με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τριετή «υπέρβαση» του Μνημονίου.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους αν η προσπάθεια καταλήξει στον σχηματισμό κυβέρνησης θα εξεταστούν ποια είναι τα φερέγγυα πρόσωπα.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι η συμμετοχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε αυτήν την κυβέρνηση αποτελεί προαπαιτούμενο, ενώ στο ερώτημα τι θα σημαίνει η μη συμμετοχή του είπαν ότι πρέπει να γίνεται «ένα βήμα τη φορά», εννοώντας ότι δεν χρειάζεται να προτρέχουμε, τονίζοντας, ωστόσο, ότι όποιος δεν ανταποκριθεί στην πρόταση θα πρέπει να εξηγήσει το γιατί.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ