Βενιζελος: «Αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει βιώσιμη κυβέρνηση» - iefimerida.gr

Βενιζελος: «Αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει βιώσιμη κυβέρνηση»

Βενιζελος: «Η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει βιώσιμη κυβέρνηση»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με στόχο τη διαπραγμάτευση με τους ετέρους και την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Υποστήριξε μάλιστα πως η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει βιώσιμη κυβέρνηση αν τα κόμμα ακολουθήσουν μία υπεύθυνη στάση.

Τόνισε μάλιστα πως ο λαός θέλει κυβέρνηση συνεργασίας, και όχι εκδήλωση αλαζονείας. Ο λαός θέλησε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ με ασφάλεια ,και όχι νέα μέτρα οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι με απογοήτευση τον άκουσε να παραπληροφορεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε τον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκόπου και όχι τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής εντότητας.

Σχετικά με τη συζήτηση για το μορατόριουμ για το χρέος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι στη συζήτηση με τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τού είπε ότι δεν εννοεί τίποτα μονομερές.

«Εμείς ζητάμε κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων, μνημονιακών και αντιμνημονιακών με μοναδικό όρο ότι θα διασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των επιστολών λέγοντας χαρακτηριστικά « Ο κ.Τσίπρας έχει τη θεωρεία των επιστολών και των υπογραφών, παίζει με τις επιστολές. Τη χώρα την εκπροσωπούν και τη δεσμεύσουν τα αρμόδια όργανα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση. Οι επιστολές ήταν μία εξαίρεση... οι δανειστές απαίτησαν τις επιστολές και ήθελαν και τις υπογραφές και των άλλων κομμάτων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα στις εθνικές εκλογές είπε πως ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ γιατί το θεώρησε υπεύθυνο για την ανεργία, τις περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, αλλά και την ανασφάλεια στη χώρα. Υποστήριξε πως δεν πείστηκε ο ελληνικός λαός για το ποιος έφερε την κρίση το 2009 και ποιος τη διαχειρίστηκε.

Επεσήμανε πως ο λαός ζήτησε αλλαγή πορείας, ωστόσο δεν είπε με σαφήνεια τι πρέπει να γίνει και ποιος να πρέπει να το κάνει. Ξεκαθάρισε όμως πως δεν πρέπει να φτάσουμε σε μία κοινωνία των άκρων και πως αν και υπάρχει πρόβλημα εθνικής και κοινωνικής συνοχής, η χώρα θα πρέπει να αποφύγει ένα νέο εθνικό διχασμό.

«Στόχος μας είναι να γίνει κάτι καλύτερο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η στάση μας είναι πολύ καθαρή, λέμε όχι στην αλαζονεία όχι στην καλλιέργεια ψευδαισθήσεων, να μετατραπούν οι λόγοι σε πράξεις».

Αναφερόμενος στην ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ ο κ.Βενιζέλος είπε πως θα κάνει όλα όσα πρέπει για να ξαναγεννηθεί η παράταξη χωρίς ταμπού, χωρίς βαρίδια και χωρίς συμβιβασμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ