Κοινή κάθοδο Ντόρας-Μάνου προαναγγέλει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος - iefimerida.gr

Κοινή κάθοδο Ντόρας-Μάνου προαναγγέλει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Γρηγόρης Βαλλιανάτος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κοινή κάθοδο της ΔΡΑΣΗΣ-ΦΙΣ με τη Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Μπακογιάννη με τρίτο πρόσωπο επικεφαλής προανήγγειλε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Μιλώντας στον ιστότοπο news247.gr, ο πρόεδρος της ΦΙΣ διευκρίνησε πως δεν μπορεί να γίνει διάλογος με αντι-ευρωπαϊκές δυνάμεις στις οποίες εκτός από το ΚΚΕ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή, συμπεριέλαβε και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «δεν μπορείς να πάρεις τη χώρα και να σαλπάρεις. Εμείς δεν λέμε ότι είμαστε γεωγραφικά στην Ευρώπη αλλά πολιτικά. Χωρίς ευρώ η κατάσταση θα θυμίζει χώρα της υποσαχάριας Αφρικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει αυτή την κόκκινη γραμμή, αφού αυτοί που λένε όχι στη δανειακή σύμβαση, στην ουσία λένε ότι δεν τους πειράζει στο τέλος του μήνα να μην υπάρχουν χρήματα να πληρώσουν».

Ωστόσο δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά του κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, λέγοντας πως το μισό ΠΑΣΟΚ λέει όχι στο μνημόνιο, ενώ η ΝΔ δε λέει ναι με την καρδιά της. «Εμείς λέμε το εξής: έχουμε πρόβλημα και δανειζόμαστε χρήματα. Πρέπει να αλλάξουμε για να βελτιώσουμε τις συνθήκες δανεισμού», ανέφερε και υποστήριξε πως στις επόμενες εκλογές ο φιλελεύθερος χώρος θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο και θα είναι σαφώς πιο ενισχυμένος.

Αναφορικά με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, ο κ. Βαλλιανάτος υποστήριξε πως «ένας φιλελεύθερος άνθρωπος σέβεται τη γνώμη του άλλου. Θα δεχθώ ότι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στη Βουλή αν και δεν είμαι βέβαιος ότι αυτή θα συνέλθει ποτέ ως σώμα. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική θέση αλλά έγκλημα. Έχω υπάρξει θύμα της Χρυσής Αυγής και την έχω καταγγείλει. Θεωρώ ντροπή την ύπαρξή της. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα είναι λιγότεροι αυτοί που θα την ξαναψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Που σημαίνει ότι δεν έχουν και συναίσθηση της πραγματικότητας».

«Κρύβονται. Ο Μιχαλολιάκος ελέγχει πολύ τη δημόσια εικόνα του, αλλά έχει ένα πρακτικό πρόβλημα. Δεν έχει προλάβει να προπονήσει κάποιους που φαίνονται. Η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή λόγω ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ποτέ δεν αντιμετώπισαν σοβαρά το μεταναστευτικό», συμπλήρωσε ο κ. Βαλλιανάτος.

Ως προς την πρόταση της ΔΡΑΣΗΣ-ΦΙΣ για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Βαλλιανάτος υποστήριξε πως «το να συζητάμε για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων όταν τόσοι άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα απολύονται καθημερινά είναι ένα ρατσισμός, ένα απαρτχάιντ. Η πρότασή μας όμως για τις απολύσεις από το Δημόσιο περιλαμβάνει αποδοχές τριών ετών στο 75% του μισθού για τρία χρόνια. Ο λόγος για τον οποίο τα κόμματα δεν κάνουν απολύσεις είναι γιατί είναι διαπλεκόμενα και έχουν πελάτες».

Σε σχέση με τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας ανέφερε πως «η χώρα μας στο θέμα της ΑΟΖ είναι δειλή. Το ζήτημα ρυθμίζει το διεθνές δίκαιο. Όσοι πιστεύουν ότι θα πετάξουν ένα δίχτυ στον αέρα και όπου πέσει αυτό θα είναι η ΑΟΖ είναι γελασμένοι. Για να προχωρήσουμε στο ζήτημα αυτό, λυπάμαι που το λέω, αλλά θα πρέπει πρώτα να λύσουμε τα ζητήματα υφαλοκρηπίδας».

Αναφορικά με το όνομα της FYROM ο κ. Βαλλιανάτος υποστήριξε πως «κάθε μέρα που περνάει τόσο περισσότερο εμπεδώνεται το όνομα Μακεδονία. Δεν το προσέξαμε το ζήτημα, δεν το προλάβαμε και τώρα το πληρώνουμε. Θα είμαστε ευτυχείς αν μπορούσαμε να βρούμε μια κοινή ονομασία, αλλά αυτό πλέον δε γίνεται. Τον τελευταίο λόγο ως προς το όνομά τους το έχουν οι γείτονές μας».

Ερωτηθείς για την δημοσίευσή του σχετικά με τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει ομοφοβικό, ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας δήλωσε πως έτσι ήθελε να αναδείξει το ζήτημα της ομοφοβίας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος, που υπήρξε πολύ μεγάλος καλλιτέχνης δεν νομίζω να ενοχλείτο που χρησιμοποίησα το όνομά του για να αναδείξω το ζήτημα. Αλλά σε πολλές δηλώσεις του είχε σχολιάσει το είδος των ανδρών που συμμετέχουν στη Γιουροβίζιον και το ποιοι άνδρες πρέπει να χορεύουν π.χ. Ζειμπέκικο. Δεν νομίζω ότι μειώνει αυτή η αναφορά σε μια αδυναμία το πόσο τεράστιος λαϊκός καλλιτέχνης υπήρξε ο Δημήτρης Μητροπάνος».

«Θέλω να θυμίσω στην ελληνική κοινωνία ότι πολλοί άνθρωποι είναι θύματα ρατσισμού λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού» υποστήριξε ο κ. Βαλλιανάτος, ενώ αναφερόμενος στη χρονική στιγμή της ανάρτησή του δήλωσε πως «η επικοινωνία έχει ισχυρούς κανόνες»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ