Τσαρλς Νταλάρα: Όχι τόσο σκληρή λιτότητα για την Ελλάδα... - iefimerida.gr

Τσαρλς Νταλάρα: Όχι τόσο σκληρή λιτότητα για την Ελλάδα...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών δεν συνιστά έκπληξη, καθώς το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δίνει «μεγάλη βαρύτητα στις βραχυπρόθεσμες περικοπές δαπανών, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο για τη χώρα».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο CNBC, ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.

«Δεν με εξέπληξε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, διότι είναι λογικό οι Έλληνες να ακολουθούν νέα κατεύθυνση για την διασφάλιση των συμφερόντων τους», τόνισε ο επικεφαλής του IIF. Ο κ. Νταλάρα επέκρινε την πολιτική της εμμονής στην αυστηρή λιτότητα, τονίζοντας πως η Γερμανία οφείλει να ανασχεδιάσει την οικονομική στρατηγική της, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο ευρώ.

«Θα πρέπει να αναθεωρηθεί η ισορροπία μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Νταλάρα και συμπλήρωσε: «Μπορεί να χρειαστούν κάποια περισσότερα κεφάλαια άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου, η ενίσχυση της ανάπτυξης θα περιορίσει το κόστος στήριξης των αδύναμων χωρών».

Ο κ. Νταλάρα διατύπωσε ακόμη την πρόβλεψη ότι στην Ελλάδα θα συγκροτηθεί κυβέρνηση συνασπισμού ή τεχνοκρατών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ