Δασκαλόπουλος: Να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι προτάσεις του ειναι ρεαλιστικές - iefimerida.gr

Δασκαλόπουλος: Να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι προτάσεις του ειναι ρεαλιστικές

Δασκαλόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδείξει ότι οι προτάσεις του ειναι ρεαλιστικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tη θέση που διατύπωσε υπέρ της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, αιτιολογεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημοκρατική υποχρέωση να αποδείξει στο λαό ότι οι θέσεις του έχουν ρεαλιστική εφαρμογή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ελλάδος, αναφέρθηκε στη χθεσινή του δήλωση περί δημιουργίας μιας κυβέρνησης με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα σε αυτή. Οπως είπε, στην πρόταση αυτή προχώρησε καθώς πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημοκρατική υποχρέωση να αποδείξει ότι οι θέσεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει έχουν ρεαλιστική εφαρμογή.

Αναφερόμενος στην Αριστερά, είπε πως δεν ενισχύθηκε συνολικά και δεν αποτελεί κοινωνική πλειοψηφία. «Το ΚΚΕ καθηλώθηκε εκλογικά και η ΔΗΜΑΡ δεν επωφελήθηκε της συντριβής του ΠΑΣΟΚ. Αθροιστικά η Αριστερά δεν αποτελεί κοινωνική πλειοψηφία. Δεν πληροί καν τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία», εξήγησε.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών αλλά «αποτελεί μία συσσωμάτωση ψήφου οργής, ψηφοφόρων χωρίς ομοιογενή ιδεολογική ταυτότητα».

Σε ότι αφορά στην είσοδο στη Βουλή της Χρυσής Αυγής, ανέφερε ότι οφείλεται μεταξύ άλλων σε όσους ενθάρρυναν τις εκδηλώσεις δημόσιου τραμπουκισμού ως έκφραση «λαϊκής αντίστασης».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν σκέφτεται να συμμετάσχει και ο ίδιος στο νέο πολιτικό σκηνικό που, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, πρέπει να διαμορφωθεί προκειμένου να υπάρξει λύση στο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας,ανέφερε πως δεν τρέφει κομματικές φιλοδοξίες. «Διακατέχομαι, όμως, από εθνική αγωνία», όπως εξήγησε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημειώνει, επίσης, ότι οι στόχοι του Μνημονίου μπορούν να επιτευχθούν χωρίς άλλες περικοπές και χαράτσια, αλλά με ένα τολμηρό πρόγραμμα οικονομικής απελευθέρωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ