Καναδική «απόβαση» στην Κύπρο για τον β' γύρο αδειοδοτήσεων - iefimerida.gr

Καναδική «απόβαση» στην Κύπρο για τον β' γύρο αδειοδοτήσεων

Κύπρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για το β' γύρο αδειοδοτήσεων των «οικοπέδων» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), με μεγάλη καναδική εταιρεία να βρίσκεται στη μεγαλόνησο.

Ήδη δεκαπενταμελής ομάδα ειδικών του τομέα ενέργειας και χρηματοοικονομικών του καναδικού κολοσσού Triple Five, βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στη Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ετοιμάζουν τα έγγραφα προσφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η Triple Five θα διεκδικήσει όχι ένα, αλλά αριθμό «οικοπέδων», ορισμένα από τα οποία σε κοινοπραξία με άλλους ενεργειακούς κολοσσούς, χωρών που συνθέτουν και γεωπολιτικά συμφέροντα αλλά και την όλη κατάσταση στη περιοχή μας.

Στο μεταξύ, μπαίνουν σε αποφασιστικό στάδιο οι συνομιλίες μεταξύ Triple Five και Κυπριακών Αερογραμμών, που αν ολοκληρωθούν επιτυχώς θα σημαίνουν μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου του κρατικού αερομεταφορέα, στα χέρια της οικογένειας Γκερμεζιάν, η οποία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Δημήτρη Χριστόφια, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, πραγματοποιήθηκε νέος κύκλος επαφών της ηγεσίας Κυπριακών Αερογραμμών με πολυμελή ομάδα ειδικών του καναδικού κολοσσού, ενώ τη Δευτέρα η διεύθυνση της κυπριακής εταιρείας απέστειλε στους ειδικούς της Triple Five σειρά εμπιστευτικών και μη στοιχείων που αφορούν στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ