E.E.: Η νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα

Να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης, ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την επόμενη κυβέρνηση της Ελλλάδας.

Οπως δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Πία Αρενκίλντε «μια σταθερή ελληνική οικονομία είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού» και συνέχισε λέγοντας πως «η Επιτροπή παραμένει έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες προωθούνται στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής».

Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο των συμφωνιών δανεισμού της Ελλάδας από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, «συνιστούν τη βάση για μια οικονομική αναζωογόνηση με βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας», υποστήριξε.

Από την άλλη η κυρία Αρενκίλντε απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο όσον αφορά τις δυσκολίες για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης, λέγοντας ότι επαφίεται στα ελληνικά κόμματα να «εργαστούν με πνεύμα υπευθυνότητας για να σχηματίσουν μια κυβέρνηση με σταθερή πλειοψηφία». «Ελπίζουμε ότι θα σχηματιστεί γρήγορα [η επόμενη] κυβέρνηση», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ