Αναταράξεις στη ΝΔ για τον ιστορικό εκλογικό καταποντισμό - iefimerida.gr

Αναταράξεις στη ΝΔ για τον ιστορικό εκλογικό καταποντισμό

Αναταράξεις στη ΝΔ για τον ιστορικό εκλογικό καταποντισμό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένταση επικρατεί από χθες το βράδυ ακόμα και στο στενό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά για το εκλογικό ναυάγιο της Νέας Δημοκρατίας που οδηγήθηκε στο ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό από την ίδρυση της.

Ήδη, ξεκίνησε η γκρίνια ακόμα και από κορυφαία στελέχη για την προεκλογική τακτική ενώ διαφωνίες διατυπώνονται και για την πρόταση που διατύπωσε ο κ. Σαμαράς για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για πρωθυπουργό «κοινής αποδοχής» .

Σε ότι αφορά την προεκλογική στρατηγική, πολλά στελέχη εκτιμούν ότι ήταν λανθασμένο να υποτιμηθεί η δυναμική του κόμματος Καμμένου αλλά και της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να υπάρξει μαζική φυγή παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς τους δύο χώρους.

Μάλιστα, η κριτική εστιάζεται και στο ότι ουδείς στο επιτελείο του κ. Σαμαρά είχει αντιληφθεί τις κινήσεις που γίνονταν από καιρό ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ για να συσταθεί στη συνέχεια το κόμμα Καμμένου.

Επικρίσεις δέχονται ο κ. Σαμαράς και οι επιτελείς του και για τον χειρισμό του Κώστα Καραμανλή. Αφού πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που το κόμμα εμφανιζόταν αποστασιοποιημένο από τον πρώην αρχηγό του, τις τελευταίες εβδομάδες ο πανικός από τις δημοσκοπήσεις υποχρέωσε τη Συγγρού να κινητοποιήσει τον κ. Καραμανλή σε τέτοιο βαθμό που να δημιουργήσει την αίσθηση ότι «το παιχνίδι έχει χαθεί».

Συζητήσεις γίνονται και για την εμμονή του κ. Σαμαρά να οδηγήσει το κόμμα σε πρόωρες εκλογές ενώ γνώριζε ότι οι δημοσκοπήσεις απέκλειαν με βεβαιότητα την πιθανότητα αυτοδυναμίας. «Είναι προφανές εκ του αποτελέσματος ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν μας δικαίωσε» έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίος βουλευτής.

Παράλληλα , ακούγονται γκρίνιες για την προεκλογική εκστρατεία των τελευταίων δύο εβδομάδων, την υιοθέτηση σκληρής δεξιάς ατζέντας που όμως είχε προλάβει να πατεντάρει νωρίτερα ο Καμμένος και η Χρυσή Αυγή αλλά και για άστοχες κινήσεις όπως η επιλογή της υποψηφιότητας Συμπιλίδη που στη συνέχεια μαζεύτηκε άρον άρον.

Πάντως συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ επικαλούνται ότι αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των βουλευτών της ΝΔ αλλά και το ότι η ΝΔ είναι αναμφισβήτητα πρώτο κόμμα με διακριτή διαφορά από το δεύτερο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ