Βενιζέλος: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας από όσους θέλουν το ευρώ - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας από όσους θέλουν το ευρώ

Βενιζέλος: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας από όσους θέλουν το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας,, σταθερότητας και ευρωπαϊκού προσανατολισμού ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δήλωσε πως δέχεται το αποτέλεσμα, καθώς σέβεται την επιλογή του ελληνικού λαού για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

«Αγωνιστήκαμε για την Ελλάδα στο ευρώ, για να είμαστε μέσα στην Ευρώπη της αλλαγής που ξεκινούν σήμερα από τη Γαλλία . Ο ελληνικός λαός δεν έδωσε καθαρή εντολή και είναι προφανώς δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας,. Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και όχι του παλιού δικομματισμού χωρίς νόημα και νομιμοποίηση».

Ο κ.Βενιζέλος επεσήμανε ωστόσο πως το σημερινό αποτέλεσμα δε σημαίνει και το τέλος κρίσης, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως τόσο εκείνος, όσο και τα στελέχη της παράταξης ανέλαβαν να διαχειριστούν μόνοι τους την κρίση και ουσιαστικά χρεώθηκαν τα δύσκολα και τα σκληρά μέτρα.

Τόνισε «ξέραμε ότι το τίμημα ήταν μεγάλο και πικράναμε το λαό για να προστατεύσουμε το μέλλον του έθνους».

Παράλληλα ο κ.Βενιζέλος ευχαρίστησε τα μέλη, τα στελέχη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους τις παράταξης και είπε πως είναι θεωρεί προσωπική του υποχρέωση να ξαναγεννηθεί η παράταξη, ενώ τόνισε να πως θα πρέπει τώρα όλοι οι Έλληνες να ξαναγνωριστούν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε πως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πρέπει να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για την οικονομία, τις τράπεζες και για το πως η χώρα θα λειτουργήσει κανονικά και με ασφάλεια.

Τέλος ο κ.Βενιζελος τόνισε πως θα περιμένει να τοποθετηθούν και οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων. «Περιμένουμε τις προτάσεις και των άλλων, Ο θεός της Ελλάδας ας μας βοηθήσει».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ