Αγγλία: Πανωλεθρία των Συντηρητικών του Κάμερον στις τοπικές εκλογές - iefimerida.gr

Αγγλία: Πανωλεθρία των Συντηρητικών του Κάμερον στις τοπικές εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνετρίβησαν στις βρετανικές τοπικές εκλογές οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, χάνοντας συνολικά 405 δημοτικούς συμβούλους. Μοναδική σοβαρή «παρηγοριά» τους, η επανεκλογή του Μπόρις Τζόνσον στο Λονδίνο.

Οι Βρετανοί τιμώρησαν την κυβέρνηση Κάμερον για την πολιτική σκληρής λιτότητας που εφαρμόζει. Κερδισμένοι των εκλογών ήταν οι Εργατικοί του Εντ Μίλιμπαντ, οι οποίοι κέρδισαν 823 συμβούλους σε ολόκληρη τη χώρα. Μεγάλες απώλειες, πέραν των Συντηρητικών, είχαν και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες που είδαν την τελική εκλογική τους επίδοση μειωμένη κατά 336 συμβούλους.

Λονδρέζικη «όαση» για τον πρωθυπουργό...

Στη δημαρχία του Λονδίνου, όμως, θα παραμείνει για μια ακόμη τετραετία ο «εκλεκτός» των Συντηρητικών, ο ιδιόρρυθμος Μπόρις Τζόνσον. Επικρατώντας του υποψηφίου των Εργατικών, Κεν Λίβινγκστον, με ποσοστό 44% έναντι 40,3%, ο κ. Τζόνσον «χάρισε» στον κ. Κάμερον μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες να χαμογελάσει, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκλογικής αναμέτρησης.

Γνωστός για την ιδιότυπη και κατά πολλούς «γραφική»συμπεριφορά του, ο δήμαρχος Λονδίνου δείχνει να διαθέτει ένα σταθερό, προσωπικό «κοινό». Στον απόηχο της επανεκλογής του, ευχαρίστησε τους Λονδρέζους και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται «για την ευημερία της πόλης».

Σχολιάζοντας τα δυσμενέστατα, για τον ίδιο, αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο, ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει «δύσκολες αποφάσεις» για την μείωση του ελλείμματος. Στον αντίποδα, ο κ. Μίλιμπαντ τόνισε ότι το κόμμα του «ανακτά την εμπιστοσύνη» των πολιτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ