Προβάδισμα Ολάντ δείχνουν τα exit poll στις υπερπόντιες γαλλικές κτήσεις - iefimerida.gr

Προβάδισμα Ολάντ δείχνουν τα exit poll στις υπερπόντιες γαλλικές κτήσεις

προεδρικές γαλλικές εκλογές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ προηγείται στις γαλλικές υπερπόντιες κτήσεις, (DOM-TOM) μετέδωσε σήμερα το βελγικό κανάλι RTBF, επικαλούμενο μερικά αποτελέσματα, καθώς συνεχίζεται η ψηφοφορία για το δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το RTBF, βάσει των μερικών αυτών αποτελεσμάτων, ο Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό 65% στο σύμπλεγμα των νησιών Σεν Πιέρ ε Μικελόν, στο βόρειο Ατλαντικό, 68,5% στη Μαρτινίκα, 72% στη Γουαδελούπη, 62% στη Γαλλική Γουϊάνα και 51,5% στο Σεν Μαρτέν.

Tην ίδια στιγμή, οι Γάλλοι, λόγω της απαγόρευσης μετάδοσης αποτελεσμάτων πριν το κλείσιμο των καλπών, ενημερώνονται από τα βελγικά και ελβετικά ΜΜΕ.

Στο Βέλγιο η εφημερίδα «L'Echo» αναφέρει πως «Η Γαλλία και η Ελλάδα σείουν τα θεμέλια της Ευρώπης» και τονίζει ότι οι γαλλικές και οι ελληνικές κάλπες θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση τις τελευταίες αποφάσεις της ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ