Ρεντινγκ: H νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Ρεντινγκ: H νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Ρεντινγκ: H νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εν όψει των εκλογών, η επίτροπος της Ευρωπαικής Ένωσης για την Δικαιοσύνη Βίβιαν Ρέντινγκ, εμφανίζεται αισιόδοξη οτι η νέα κυβέρνηση, θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική πορεία με υπευθυνότητα και προσήλωση.

Σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung», εκφράζει τις ελπίδες της για την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, κάνει, ωστόσο, λόγο για «δύσκολη κατάσταση» ενώπιον της οποίας βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες, καθώς, όπως επισημαίνει, «καλούνται να δώσουν την ψήφο τους σε μια αναπόφευκτη, αλλά, για πολλούς Έλληνες, εξαιρετικά επώδυνη μεταρρυθμιστική διαδικασία».

Την ίδια αισιοδοξία φαίνεται να εκφράζει και σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στην Γαλλία, οι οποίες, όπως τόνισε η ίδια η Ρέντιγκ, «θα αναδείξουν έναν ισχυρό πρόεδρο, ο οποίος θα κρατήσει την Ευρώπη, σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Γερμανίδα Καγκελάριο, σε πορεία σταθερότητας και ανάπτυξης».

Αντίθετα, δε διατήρησε τον ίδιο τόνο, όταν ρωτήθηκε για το αν η ακολουθούμενη πολιτική στην Ευρώπη εγγυάται την έξοδο από την κρίση, τονίζοντας ότι λιτότητα και ανάπτυξη πάνε μαζί και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέκαθεν αντιλαμβανόταν τη συνολική αντιμετώπιση της κρίσης ως μοντέλο με δύο πυλώνες, τη λιτότητα και τη διόρθωση παλαιών λαθών από τη μια πλευρά και την σταδιακή ανάπτυξη από την άλλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ