Το Σικάγο μηνύει τον Τζούσι Σμόλετ για τον «ψεύτικο» ρατσιστικό ξυλοδαρμό - iefimerida.gr

Το Σικάγο μηνύει τον Τζούσι Σμόλετ για τον «ψεύτικο» ρατσιστικό ξυλοδαρμό

Ο ηθοποιός προσερχόμενος στον ανακριτή στο Σικάγο (Φωτογραφία: AP Foto/Matt Marton)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυση σε βάρος του ηθοποιού Τζάσι Σμόλετ καταθέτει ο δήμος του Σικάγο.

Ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη σειρά “Empire”, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα τους τελευταίους μήνες, όταν αποδείχτηκε πως έστησε τον ξυλοδαρμό του προκειμένου να πιέσει την παραγωγή της σειράς και να αυξήσει έτσι τις απολαβές του. Η πόλη του Σικάγο είχε ζητήσει αρχικά την αποζημίωση με επιστολή του προς τον ηθοποιό, την οποία εκείνος και οι δικηγόροι το φαίνεται πως αγνόησε.

Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ο φερόμενος ως θύμα, κατέληξε τελικά υπό κράτηση, για να αφεθεί αργότερα ελεύθερος με εγγύηση και έπειτα από εκτέλεση κοινωνικής εργασίας. Η υπόθεση Σμόλετ μπήκε τελικά στο αρχείο, χωρίς να φτάσει ποτέ στις δικαστικές αίθουσες με απόφαση των ανακριτών. Μια απόφαση που προκάλεσε ακόμη και την παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ, που έκανε λόγο για «υπόθεση ντροπή για το έθνος».

Και ενώ ο ηθοποιός πίστευε πως άφησε το ντροπιαστικό περιστατικό πίσω του, ο δήμος του Σικάγο εμφανίζεται έτοιμος να διεκδικήσει αποζημίωση από τον Σμόλετ. Όπως αναφέρεται σε επιστολή του νομικού τμήματος του δήμου, το Σικάγο ζητά αποζημίωση 130.000 δολαρίων αναφορικά με τα έξοδα που κατέβαλε για την διερεύνηση της κατασκευασμένης υπόθεσης.

Ο στημένος ξυλοδαρμός

Θυμίζουμε πως ο Τζάσι Σμόλετ βρέθηκε στα τέλη Ιανουαρίου αιμόφυρτος σε δρόμο του Σικάγο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Όπως κατήγγειλε στην αστυνομία, δύο άγνωστα άτομα, που φορούσαν καπέλα με το σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ (Make Amerika Great Again) του επιτέθηκαν και τον γρονθοκόπησαν. Μάλιστα, σχολίασε πως η επίθεση είχε ρατσιστικά χαρακτηριστικά, αναφορικά με το χρώμα του δέρματος του, αλλά και υποτιμητικές αναφορές στις σεξουαλικές προτιμήσεις του. Ο Τζάσι Σμόλετ έχει δηλώσει δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος.

Ωστόσο, η αστυνομική έρευνα ανακάλυψε πολλά κενά στην όλη υπόθεση. Τελικά, αποκαλύφθηκε πως ο ηθοποιός πλήρωσε δύο άνδρες προκειμένου να στήσει τον ξυλοδαρμό του. Ο ίδιος, παρότι πλήρωσε εγγύηση, δεν παραδέχτηκε ποτέ την ενοχή του.

Σήμερα, ο δήμος του Σικάγο ζητά αποζημίωση για τα έξοδα στα οποία υποχρεώθηκε προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση. «Ο κύριος Σμόλετ αρνήθηκε να αποζημιώσει την πόλη του Σικάγο για τα έξοδα της αστυνομίας, κατά τη διερεύνηση της εσφαλμένης αναφοράς στις 29 Ιανουαρίου του 2019. Το νομικό τμήμα προχωρά σε καταγγελία» σημειώνει στο αμερικανικό ΤΜΖ εκπρόσωπος του Δήμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ