Το Σικάγο ζητά 130.000 δολ. από τον ηθοποιό Τζάσι Σμολέτ -Σκηνοθέτησε ρατσιστική επίθεση εναντίον του - iefimerida.gr

Το Σικάγο ζητά 130.000 δολ. από τον ηθοποιό Τζάσι Σμολέτ -Σκηνοθέτησε ρατσιστική επίθεση εναντίον του

Τζάσι Σμολέτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δημοτική αρχή του Σικάγο ζήτησε από τον Τζάσι Σμολέτ να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 130.000 δολαρίων για να καλύψει το κόστος της αστυνομικής έρευνας για τους «ψευδείς ισχυρισμούς» του ηθοποιού.

Ο ηθοποιός «σκηνοθέτησε» ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση εναντίον του πληρώνοντας δύο συναδέλφους του να του επιτεθούν, σύμφωνα με την αστυνομία.
Με επιστολή της με τίτλο «Αποπληρωμή εξόδων έρευνας για ψευδή καταγγελία στην αστυνομία» η δημοτική αρχή ζητά από τον 36χρονο ηθοποιό της τηλεοπτικής σειράς «Empire» να καλύψει το ποσό που δαπάνησαν οι αστυνομικές αρχές για τις έρευνες που διήρκεσαν εβδομάδες.
«Το Αστυνομικό Τμήμα του Σικάγου διεξήγαγε εκτενή έρευνα για την καταγγελία» ανέφερε ο νομικός σύμβουλος του οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης του Σικάγου Εντ Σίσκελ στην επιστολή που απέστειλε στους δικηγόρους του Σμολέτ. «Πάνω από είκοσι αστυνομικοί συμμετείχαν στην έρευνα επί εβδομάδες για να διερευνήσουν τις ψευδείς καταγγελίες και απασχολήθηκαν υπερωριακά» σημείωσε.

Από τον ηθοποιό ζητείται να πληρώσει τα έξοδα εντός επτά ημερών για «να αποφύγει περαιτέρω νομικές ενέργειες».

Όλες οι κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού αποσύρθηκαν και το ποινικό του μητρώο είναι πλέον καθαρό, γεγονός που εξόργισε τον δήμαρχο του Σικάγο, Ραμ Εμάνουελ.
«Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια σε αυτόν τον άνθρωπο;» διερωτήθηκε ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συνέντευξης Τύπου. «Πήρε τους νόμους και τους αναποδογύρισε» υπογράμμισε.
«Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη αποδόθηκε; Όχι» πρόσθεσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Σικάγο Έντι Τζόνσον. «Και νομίζω ότι αυτή σε αυτή την πόλη οφείλεται μια συγγνώμη» τόνισε.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τζάσι Σμολέτ είχε κατηγορηθεί ότι κατέθεσε ψευδώς στην αστυνομία ότι έπεσε θύμα ρατσιστικής και ομοφοβικής επίθεσης στο Σικάγο.

O 36χρονος ηθοποιός της τηλεοπτικής σειράς «Empire»

Ο 36χρονος Σμολέτ που έχει δηλώσει ανοικτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, συνελήφθη στα τέλη του περασμένου μήνα με την κατηγορία της ψευδούς καταγγελίας στην αστυνομία.
Ο ηθοποιός υποστήριζε ότι δύο μασκοφόροι τού επιτέθηκαν ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, του φώναξαν ρατσιστικά και ομοφοβικά συνθήματα, τον περιέλουσαν με χλωρίνη, τον ξυλοκόπησαν και του πέρασαν μια θηλιά στον λαιμό. Η αστυνομία του Σικάγο ωστόσο δεν πείστηκε από την καταγγελία και τον κατηγόρησε ότι επειδή ήταν δυσαρεστημένος με την καριέρα του προσέλαβε ο ίδιος τα δύο αδέρφια, συναδέλφους του, Αφρομεριακανούς ηθοποιούς για να του επιτεθούν και τους πλήρωσε 3.500 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ