Ο Τσακαλώτος πανηγυρίζει: Θα εκταμιευθεί η δόση- Αλλά αυτό δεν είναι καλό νέο για όλους - iefimerida.gr

Ο Τσακαλώτος πανηγυρίζει: Θα εκταμιευθεί η δόση- Αλλά αυτό δεν είναι καλό νέο για όλους

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εκταμίευση της δόσης ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, μετά το «πράσινο φως» του EuroWorking Group.

«Πριν από λίγο τελείωσε το EWG, το οποίο πήγε πολύ καλά», είπε ο υπουργός Οικονομικών, κατά την έναρξη της ομιλίας του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, με θέμα «Οικονομία και Κοινωνία μετά τα μνημόνια». «Οι θεσμοί έκαναν θετική εισήγηση, και άρα είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την εκταμίευση», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος. Ο υπουργός Οικονομικών χαριτολογώντας συμπλήρωσε: «Αυτό δεν είναι καλό νέο για όλους, δεν είναι καλό νέο για αυτούς που μας είπαν ότι δεν θα βγούμε από τα μνημόνια...».

Το EuroWorking Group έκανε θετική εισήγηση προς το Eurogroup- που θα συνεδριάσει την Παρασκευή στο Βουκουρέστι- για την έγκριση της εκταμίευσης των 970 εκατ. ευρώ, από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ομόλογα. Νωρίτερα, στην επικαιροποιημένη έκθεσή της, η Κομισιόν επίσης είχε κάνει θετική εισήγηση, καθώς υλοποιήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούσαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ