Το EWG έδωσε «πράσινο φως» για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Το EWG έδωσε «πράσινο φως» για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Συνεδρίαση του Eurogroup -Φωτογραφία αρχείου: European Union
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα πρώτο «πράσινο φως» πήρε η Ελλάδα για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ από επιστροφές κερδών ομολόγων στο σημερινό EuroWorking Group, όπως άλλωστε είχε αφήσει να διαφανεί και η Κομισιόν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και επομένως θα μπορούσε να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος κατέληξε η συζήτηση στο σημερινό EuroWorking Group, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ευρωζώνης.

Το ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή στο Βουκουρέστι. Επιπλέον, εφόσον οι υπουργοί επικυρώσουν την εισήγηση του EuroWorking Group, θα ξεκινήσουν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης της εκταμίευσης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφοριών σε ορισμένα κοινοβούλια, όπως το γερμανικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EWG εκταμίευση δόση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΡΔΩΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ