Τουρκία: Ο Ιμάμογλου ζήτησε να ανακηρυχθεί δήμαρχος Κωνσταντινούπολης - iefimerida.gr

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου ζήτησε να ανακηρυχθεί δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Εκρέμ Ιμάμογλου/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υποψήφιος του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ζήτησε από το Ανώτερο Εκλογικό Συμβούλιο να τον ανακηρύξει εκλεγμένο δήμαρχο της πόλης, μετά τις προσφυγές που κατέθεσε το AKP, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής που δείχνουν ότι αυτός κερδίζει με μικρή διαφορά τον αντίπαλό του.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, μετά την απόφαση που πήρε το Ανώτερο Εκλογικό Συμβούλιο σήμερα για νέα καταμέτρηση των ψήφων σε 8 εκλογικές περιφέρειες της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Εκρέμ Ιμάμογλου σημείωσε ότι μολονότι μπορεί να έγιναν κάποια ήσσονος σημασίας λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδόθηκε σε έναν πολύ σκληρό προεκλογικό αγώνα τις εβδομάδες που προηγήθηκαν των τοπικών εκλογών της Κυριακής για να κερδίσει το κόμμα του σε αυτές, με τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν αμφίρροπη μάχη στην Κωνσταντινούπολη, όπου υποψήφιός του ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ