Το άλμπουμ του Ζάεφ για την επίσκεψη Τσίπρα -Οι αγκαλιές, οι selfies και η Περιστέρα Μπαζιάνα [εικόνες]

Τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία, την πρώτη επίσκεψη μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατέγραψε μέσω των social media ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο λογαριασμός του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας ήταν αρκετά ενεργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και οι αναρτήσεις αποτυπώνουν διάφορες στιγμές με τον Έλληνα ομόλογό του.

Χαμόγελα, χειραψίες και selfies μεταφέρουν το κλίμα ευφορίας της συνάντησης, που ο διεθνής Τύπος χαρακτήρισε ως ιστορική.

«Πραγματικά μια ιστορική ημέρα. Σήμερα συναντήθηκα με τον φίλο και συνάδελφο Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία. Ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας ο οποίος επισκέφθηκε επίσημα τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», έγραψε στο πρώτο του ποστ ο Ζόραν Ζάεφ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Зоран Заев (@zoranzaev) στις 2 Απρ, 2019 στις 2:10 πμ PDT

Στην επόμενη φωτογραφία, που δείχνει τους πρωθυπουργούς να κάθονται και να χαμογελούν μέσα σε γραφείο, ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρει: «Επεκτείνουμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο φιλικών χωρών».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Зоран Заев (@zoranzaev) στις 2 Απρ, 2019 στις 2:26 πμ PDT

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας δημοσίευσε και τηselfie που έβγαλε με τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία έχει ως φόντο τα μέλη των δύο υπουργικών συμβουλίων, πριν την κατ' ιδίαν συνάντηση και τις κοινές δηλώσεις. «Χαρούμενες στιγμές για ένα ακόμα πιο χαρούμενο μέλλον για τους λαούς των δύο φιλικών μας χωρών», σημείωσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Зоран Заев (@zoranzaev) στις 2 Απρ, 2019 στις 3:38 πμ PDT

Μέσω των φωτογραφιών, ο Ζόραν Ζάεφ στέλνει μηνύματα ενότητας των δύο λαών. «Βλέπετε δύο γειτονικά φιλικά έθνη που έχουν δείξει στην Ευρώπη και στον κόσμο ότι με γενναίες αποφάσεις και επιθυμία για ενότητα, κάτι που φαινόταν αδύνατο χθες, σήμερα είναι πραγματικότητα», γράφει χαρακτηριστικά σε μια άλλη δημοσίευση, ενώ σε άλλη τονίζει: «Οταν ο Αλέξης ξεκίνησε το δύσκολο ταξίδι για να κλείσει μια διαμάχη, δεν ήμασταν σίγουροι πως θα φτάσουμε σε μια ιστορική στιγμή. Πριν από έναν χρόνο, μια χούφτα ανθρώπων σε όλο τον κόσμο πίστευαν ότι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι εδώ. Γνωρίζω, όμως, ότι πάντα είχαμε τις φιλοδοξίες και την πολιτική βούληση να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο στην οικοδόμηση της φιλίας μας και να ανοίξουμε νέες ευκαιρίες για καλύτερες σχέσεις και ισχυρότερη συνεργασία μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Зоран Заев (@zoranzaev) στις 2 Απρ, 2019 στις 7:52 πμ PDT

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Зоран Заев (@zoranzaev) στις 2 Απρ, 2019 στις 11:30 πμ PDT

Στην τελευταία του ανάρτηση, ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρεται στο σχέδιο δράσης για τις δραστηριότητες που συμφώνησαν με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Зоран Заев (@zoranzaev) στις 2 Απρ, 2019 στις 11:41 πμ PDT

Εκ των επτά αναρτήσεων που έκανε ο πρωθυπουργός της γείτονας χώρας μια δεν παρουσιάζει τον ίδιο και τον Ελληνα πρωθυπουργό, αλλά τη βόλτα της συζύγου του Ζορίτσα Ζαέβα με την Περιστέρα Μπαζιάνα στο κάστρο των Σκοπίων.

«Χαιρετίζω θερμά και την αγαπημένη Μπέττυ. Μια ωραία μέρα για φιλίες, μια ειλικρινή φιλία με τη Ζόριτσα, ενδιαφέρουσες συνομιλίες και μια εκτίμηση της πόλης για αλληλεγγύη. Τέλειο απόγευμα, γεμάτο αισιοδοξία και ηρεμία», έγραψε ο Ζόραν Ζάεφ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Зоран Заев (@zoranzaev) στις 2 Απρ, 2019 στις 8:38 πμ PDT

Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πιο λιτός στις αναρτήσεις του με τον Ζόραν Ζάεφ και αρκέστηκε σε μόλις δύο ποστ, τα οποία δεν έτυχαν θερμής αποδοχής από τους ακολούθους του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) στις 2 Απρ, 2019 στις 2:57 πμ PDT

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) στις 2 Απρ, 2019 στις 8:51 πμ PDT

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ