Moody’s: Θα συνεχιστεί η άνοδος των τιμών ακινήτων στην Ελλάδα -Τους επόμενους 18 μήνες - iefimerida.gr

Moody’s: Θα συνεχιστεί η άνοδος των τιμών ακινήτων στην Ελλάδα -Τους επόμενους 18 μήνες

Θα συνεχιστεί η άνοδος των τιμών ακινήτων/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανοδική πορεία των τιμών ακινήτων στην Ελλάδα θα συνεχιστεί- με συγκρατημένο ρυθμό- τους επόμενους 12-18 μήνες, εκτιμά ο Moody’s.

Οι τιμές ακινήτων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 1,5% την περασμένη χρονιά, για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια, κυρίως λόγω της βελτίωσης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και των υψηλών ξένων επενδύσεων στον στεγαστικό τομέα, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης σε έκθεσή του.

«Αναμένουμε ότι οι τιμές των κατοικιών θα συνεχίσουν να αυξάνονται συγκρατημένα τους επόμενους 12-18 μήνες, κάτι που θα είναι θετικό για τα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα, τα RMBS και τις τράπεζες», δήλωσε ο Μιγκέλ Λόπες Πατρόν, αντιπρόεδρος του Moody΄s και ένας από τους αναλυτές που συνέταξαν την έκθεση.

Η αύξηση των τιμών θα είναι συγκρατημένη, λόγω των υψηλών φόρων στην ακίνητη περιουσία, της μείωσης του πληθυσμού, των υψηλών επιτοκίων για τα νέα στεγαστικά δάνεια και της περιορισμένης αύξησης των στεγαστικών δανείων από τις τράπεζες, καθώς αυτές συνεχίζουν να εστιάζουν στη μείωση των «κόκκινων» δανείων, επισημαίνει ο Moody’s.

Οι αυξανόμενες τιμές των κατοικιών θα περιορίσουν τις απώλειες των καλυμμένων ομολόγων με στεγαστικά δάνεια και των RMBS, αν οι δανειολήπτες αθετήσουν τις οφειλές τους και τα ακίνητα πρέπει να πωληθούν για να ανακτηθούν τα ανεξόφλητα δάνεια, αναφέρει ακόμη η έκθεση. «Η αύξηση των τιμών των κατοικιών θα στηρίξει τις προσπάθειες των τραπεζών να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους, κάνοντας δυνητικά πιο εύκολη την πώληση μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων. Επιπλέον, οι αυξανόμενες τιμές ακινήτων θα αυξήσουν τα κίνητρα των δανειοληπτών να αναδιαρθρώσουν τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνειά τους, δεδομένης της δυνητικά υψηλότερης τιμής των ακινήτων τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Moody’s, Νώντας Νικολαΐδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ