Ευρωπαίοι παρατηρητές ανησυχούν για περιορισμούς της ελευθερίας στην Τουρκία - iefimerida.gr

Ευρωπαίοι παρατηρητές ανησυχούν για περιορισμούς της ελευθερίας στην Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ομάδα Ευρωπαίων παρατηρητών των τουρκικών τοπικών εκλογών επέκρινε σήμερα περιορισμούς της ελευθερίας της έκφρασης πολιτών και δημοσιογράφων, μια ημέρα μετά τις τοπικές εκλογές που φαίνεται πως σήμαναν την ήττα του κυβερνώντος κόμματος του προέδρου Ερντογάν σε μεγάλες πόλεις.

Ο επικεφαλής της επιτροπής παρατηρητών του Συνεδρίου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης επικαλέσθηκε την ανάγκη οι άνθρωποι να εκφράζουν τις απόψεις τους χωρίς να φοβούνται κυβερνητικά αντίποινα.

«Φοβούμαι πως δεν έχουμε πλήρως πεισθεί πως αυτή τη στιγμή η Τουρκία έχει το ελεύθερο και δίκαιο εκλογικό περιβάλλον που είναι απαραίτητο για αυθεντικά δημοκρατικές εκλογές που ευθυγραμμίζονται με τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές», δήλωσε ο Άντριου Ντόσον.

«Όμως θεωρούμε πως το γεγονός ότι πολλά κόμματα τα κατάφεραν, αποτελεί θετικό σημάδι για την δημοκρατική ανθεκτικότητα της Τουρκίας», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Ο Ντόσον πρόσθεσε πως «μπορεί να υπάρχει λόγος ανησυχίας», αν αργήσει περισσότερο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, επισήμανε όμως πως είναι ακόμη νωρίς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ