Ραντεβού με τους αναποφάσιστους δίνει ο Βενιζέλος - iefimerida.gr

Ραντεβού με τους αναποφάσιστους δίνει ο Βενιζέλος

Ραντεβού με τους αναποφάσιστους δίνει ο Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η πλατεία (θα) είναι γεμάτη...». Παραπέμποντας στο στίχο του Διονύση Σαββόπουλου, οι επιτελείς της Ιπποκράτους εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την προσέλευση κόσμου στην αποψινή κεντρική ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Συντάγματος.

Οι οργανωτικοί επιτελείς της Ιπποκράτους έχουν κινητοποιήσει τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις, όπως επίσης και όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη ζητώντας απ' όλους να δώσουν το «παρών» στην τελευταία πολιτική εκδήλωση η οποία φιλοδοξεί να καταλάβει όλο τον χώρο της πλατείας. Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές των περιφερειών της Αττικής εξάλλου, κινητοποιούν ψηφόφορους τους - είτε με προσωπικά τηλεφωνήματα, είτε με sms είτε με email - παροτρύνοντας τους να βρίσκονται το απόγευμα στις 7.00 στην πλατεία Συντάγματος.

Η εξέδρα του ομιλητή θα στηθεί με φόντο το Κοινοβούλιο μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται για μία ακόμη φορά να απευθυνθεί στο εσωτερικό της παράταξης στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του 2009 που παραμένουν μέχρι και την τελευταία στιγμή αναποφάσιστοι υπενθυμίζοντάς τους ότι η τιμωρία ορισμένες φορές εμπεριέχει και το στοιχείο της αυτοτιμωρίας.

Παράλληλα θα αναφερθεί και για λόγους συμβολικούς σε θέματα δημοκρατίας και θεσμών τονίζοντας ότι περισσότερο από ποτέ η δημοκρατία πρέπει να προστατευθεί, ενώ θα πει ότι οι εκλογές της Κυριακής είναι οι κρισιμότερες από την μεταπολίτευση κι έπειτα. Πρόσκληση να συμμετάσχουν στην προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα απηύθυνε χθες και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά που θέλησε να μιλήσει στο "θυμικό" του ψηφοφόρου του κινήματος. «Δύναμη μας είναι ο κόσμος μας που λοιδορήθηκε και που σε πολλές περιπτώσεις εκφοβίζεται από θλιβερές μειοψηφίες» είπε χαρακτηριστικά για να εκφράσει την αισιοδοξία της για την εκλογική επίδοση του ΠΑΣΟΚ: «Θα κρατήσουμε ψηλά τη σημαία, έχουμε μνήμη και κρίση, θα σταθούμε όρθιοι» διαβεβαίωσε.

Στον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε τη φωνή του και ο τέως πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου. Σε άρθρο του για τις μεθαυριανές κρίσιμες εκλογές με τίτλο «Από τον συντηρητικό ευρωπαϊκό χειμώνα στην προοδευτική ευρωπαϊκή άνοιξη» αναφέρεται στην αναγκαιότητα αλλαγής σελίδας. Αφού τονίζει πως το αποτέλεσμα των εκλογών είναι καθοριστικό, σημειώνει πως «αν από την αρχή της κρίσης, η Ελληνική κυβέρνηση με τις προτάσεις που εξαρχής ανάπτυξε δεν ζούσε σε συνθήκες πολιτικής μοναξιάς και υπήρχε και τότε έστω και ένας ευρωπαίος ηγέτης που να υποστήριζε αυτά που υποστηρίζει σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά». Παράλληλα καλεί τους Έλληνες να σκεφτούν σοβαρά πριν προσέλθουν στις κάλπες «αν μας αξίζει να στείλουμε διεθνώς το μήνυμα ότι στη χώρα μας ενισχύθηκαν οι συντηρητικές δυνάμεις, οι δυνάμεις εκείνες που ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια που ευθύνεται για τις αποφάσεις και τις πολιτικές που επικράτησαν στην Ευρώπη». Ο κ. Παπανδρέου καταλήγει τονίζοντας ότι την ώρα που η Ευρώπη αλλάζει σελίδα, η Ελλάδα χρειάζεται και πάλι πρώτο το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ