Δημοσκόπηση Pulse: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή -Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με μια διαφορά που φτάνει στο 9% στην πρόθεση ψήφου και ανεβαίνει στις 10 ποσοστιαίες μονάδες με αναγωγή, όπως αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η δημοσκόπηση, δείχνει πεντακομματική Βουλή, ενώ οι πολίτες απαντούν ότι κριτήρια για την ψήφο τους θα είναι η οικονομία (ανάπτυξη και φόροι) και η Συμφωνία των Πρεσπών. Ιδίως στη Β. Ελλάδα (Μακεδονία-Θράκη) το κριτήριο για το μακεδονικό είναι το πρώτο.

Πρόθεση ψήφου

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 9 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 30,5% (30% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 21,5% (20,5%) του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενισχυμένο το Κίνημα Αλλαγής με 7% (6,5%), το οποίο ξαναμπαίνει δυναμικά στην «κούρσα» για την τρίτη θέση. Η Χρυσή Αυγή είναι πεσμένη, καθώς λαμβάνει 7%, έναντι 7,5% της προηγούμενης μέτρησης και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% (αμετάβλητο).

Η Ελληνική Λύση λαμβάνει 2,1% (2,5%), η Ένωση Κεντρώων 1,8% (2%), το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα από 1,3% , η Πλεύση Ελευθερίας 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 2,1% (3%). Οι αναποφάσιστοι εμφανίζονται στο 16,5% έναντι 17% στην προηγούμενη μέτρηση.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 0

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων το προβάδισμα της ΝΔ μεγαλώνει και αγγίζει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, το ΚΙΝΑΛ 7,5% όσο και η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 2,3%, η Ένωση Κεντρώων 2%, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η ΛΑΕ από 1,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Στο 11% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 1

Συσπειρώσεις

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα αγγίζοντας το 53% (αν και ανεβασμένη από την προηγούμενη μέτρηση), ενώ η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ φτάνει στο 82%.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 2

Παράσταση νίκης

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται και στην παράσταση νίκης, καθώς το 61% εκτιμά πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικρατήσει στις εκλογές, έναντι ενός 23% που θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει, μια διαφορά 38%.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 3

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 25%. «Κανένας από τους δύο», απαντά το 33%.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 4

Κριτήριο ψήφου

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 5

Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Pulse Δημοσκόπηση ΣKAΪ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ