Τα πρώτα ΑΤΜ για φυσικό χυμό! - iefimerida.gr

Τα πρώτα ΑΤΜ για φυσικό χυμό!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτά τα ΑΤΜ δεν δίνουν μετρητά, αλλά οι καταναλωτές τα έχουν υποδεχθεί θετικά: τα αυτόματα μηχανήματα που στύβουν πορτοκάλια μπροστά στον πελάτη και προσφέρουν φυσικό χυμό σε καλή τιμή έχουν ήδη εγκατασταθεί σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και αποτελούν μια καινοτομία που δείχνει ότι μπορεί να «περπατήσει» στην ελληνική αγορά, προς όφελος καταναλωτών και αγροτών.

Οι πέντε αγροτικοί συνεταιρισμοί που εμπλέκονται στο εγχείρημα ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε προωθητικές ενέργειες για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.

Στα πέντε ΑΤΜ χυμών της Αθήνας, η τιμή για ένα ποτήρι (250 ml) χυμού είναι 1 ευρώ, ενώ ο καταναλωτής παρακολουθεί μπροστά του τη διαδικασία στυψίματος των πορτοκαλιών.

Υπάρχουν σκέψεις για την δημιουργία ενός ενιαίου φορέα που θα αναλάβει να «τρέξει» τα ΑΤΜ χυμών, τα οποία εκτός από πορτοκάλι εξετάζεται να πωλούν και φρεσκοστυμένο χυμό μήλου.

Πάντως σύμφωνα με τον ίδιον το εγχείρημα δεν είναι εύκολο αφού τα έξοδα είναι αρκετά και έχουν να κάνουν, εκτός της δαπάνης για το ενοίκιο του χώρου, με τις αμοιβές των τριών ατόμων που φροντίζουν τα μηχανήματα, τα καθαρίζουν, τα πλένουν και τα τροφοδοτούν. Τα εν λόγω μηχανήματα είναι εισαγόμενα από την Ιταλία και το καθένα στοιχίζει περί τα 10.000 ευρώ.

Διαβάστε στο economistas.gr σε ποια σημεία της πρωτεύουσας λειτουργούν τα πρώτα πέντε ΑΤΜ για χυμό πορτοκαλιού και πόσο κοστίζει μια πορτοκαλάδα.

ATM Πορτοκαλάδας που εγκαταταστάθηκαν στην Αρτα το 2017
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΜ πορτοκαλάδα Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ