Η Αίγλη Ζαππείου μετά τις αντιδράσεις έριξε «πόρτα» στην Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Η Αίγλη Ζαππείου μετά τις αντιδράσεις έριξε «πόρτα» στην Χρυσή Αυγή

Η Αίγλη Ζαππείου -Φωτογραφία αρχείου: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πόρτα» στην Χρυσή Αυγή έριξε η «Αίγλη» του Ζαππείου μετά τις αντιδράσεις για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου ενόψει των ευρωεκλογών 2019 της οργάνωσης στον ιστορικό χώρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής «μετά τις ευθείες απειλές και το τελικό πλήγμα από την ανακοίνωση της Παπανάτσιου η Αίγλη Ζαππείου μας γνωστοποίησε ότι πρέπει να σπάσει το συμβόλαιο για την προκαθορισμένη στον χώρο παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής».

Ετσι, η παρουσίαση των υποψηφίων Ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής θα γίνει στα γραφεία της στη Μεσογείων.

Υπενθυμίζεται ότι η γνωστοποίηση της είδησης ότι η διοίκηση της Αίγλης είχε παραχωρήσει το χώρο της στην Χρυσή Αυγή είχε προκαλέσει σάλο.

Οπως και η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Αίγλης, Αναστάσιου Πατέλα οποίος δήλωσε (στη Lifo) «κατευθείαν χτύπησαν καμπανάκια μέσα στο κεφάλι μου αλλά είμαστε επαγγελματίες και όχι δημοκράτες α λα καρτ. Όπως στο παρελθόν, έχει υπάρξει ζήτηση από μειονότητες, όπως από τρανσέξουαλ, και έχουμε στείλει την προσφορά μας χωρίς καμία διάκριση. Μπορεί να είναι ό,τι είναι στη Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν ασπάζομαι την πολιτική τους ιδεολογία αλλά αυτό που με νοιάζει είναι ότι ήρθαν μέσα στον χώρο μας και τον σεβάστηκαν. Επειδή δεχθήκαμε τη ΧΑ σημαίνει ότι είμαστε φασίστες; ».

Την Παρασκευή, η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είχε ζητήσει- με δήλωσή της στο ΑΠΕ- να μην δοθεί ο χώρος στην ναζιστική οργάνωση. «Ουδεμία ενημέρωση είχαμε πρωτύτερα για την πορεία του εν λόγω αιτήματος καθώς αυτό εμπίπτει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της επιχείρησης της Αίγλης, την οποία καλούμε να ανακαλέσει την απόφαση παραχώρησης του χώρου» δήλωσε προσθέτοντας πως «είμαστε αντίθετοι σε όσα πρεσβεύει η «Χρυσή Αυγή», δεν θεωρούμε ότι είναι ένας ακόμα πελάτης «που έχει δικαστήρια» και που μπορεί να μισθώνει ένα χώρο εφόσον πληρώνει. Η ρητορική του μίσους και η πατριδοκαπηλία δεν συνάδουν με τα ιδεώδη των Ολυμπίων Κληροδοτημάτων, δεν συνάδουν με το Ζάππειο».

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε δηλώσει ότι «η κυβέρνηση μέχρι σήμερα αποσιώπησε, εντέχνως, την αρμοδιότητα της για το Ζάππειο κληροδότημα. Την θυμήθηκε μόνο όταν δημοσιοποιήθηκε η σχετική επιστολή - παρέμβαση του υπ. βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής στην Α’ Αθήνας Δημήτρη Οικονόμου. Προφανώς το ενδιαφέρον της κ. Παπανάτσιου είναι καθυστερημένο και, ελπίζουμε όχι, προσχηματικό».

Είχε ζητήσει δε από την κυβέρνηση «να μην αρκεστεί σε δηλώσεις»: «Οφείλει να κάνει το καθήκον της για να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο ιστορικό Ζάππειο, την ιστορική ημέρα της 25ης Μαρτίου. Από λόγια χορτάσαμε...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ