Οι MasterChef του μπακαλιάρου σκορδαλιά -5 τοπ μαγαζιά για να τον απολαύσετε την 25η Μαρτίου [εικόνες]

Η 25η Μαρτίου δεν γίνεται χωρίς μπακαλιάρο σκορδαλιά με την παράδοση να τιμάται σε εστιατόριο ταβέρνες και μαγειρεία.

Η αλήθεια είναι πως το πιάτο θέλει «μάστορα» καθώς είναι αρκετά απαιτητικό τόσο στο ξαλμύρισμα, όσο και το τηγάνισμα για να πάρει εκείνο το χρυσαφένιο χρώμα. Τα μαγαζιά στην Αθήνα με κρατσανιστό και ζουμερό μπακαλιάρο είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και υπόσχονται μια 25η Μαρτίου γεμάτη γεύσεις. Μπορεί να μην έχουν θέα το γαλάζιο της θάλασσας, ωστόσο, αποτελούν γευστικούς προορισμούς.

Τραβόλτα

Το «αδελφάκι» του Base Grill δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς προσφέρει ποιότητα και γεύση. Ο μπακαλιάρος είναι το καλύτερο φιλέτο Νορβηγίας και έχει το δικό του μυστικό για να είναι ακριβώς όπως πρέπει: τραγανός και ζουμερός. Η σκορδαλιά είναι αλοιφή με αλεσμένες πατάτες, σκόρδο και ελαιόλαδο. Πρόκειται για ένα εστιατόριο εξαιρετικής ποιότητας, που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Τραβόλτα, Αγίου Παύλου 33 & Αρκαδίας, Περιστέρι

Το Ψαροκόκαλο

Μια από τις πιο νόστιμες σκορδαλιές σερβίρεται στο Κερατσίνι. Το Ψαροκόκαλο φτιάχνει αεράτο μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι, ο οποίος τρώγεται χωρίς σταματημό. Το εστιατόριο, που θυμίζει τα κλασσικά στέκια περασμένων δεκαετίων, είναι γνωστό στην περιοχή και όχι μόνο για τους ψαρομεζέδες του και τους εξυπηρετικότατους ιδιοκτήτες του.

Τσακάλωφ και Βίκτωρος Ουγκώ, Κερατσίνι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anastasia Moutsoula-Marti (@anastasia_marti) στις 25 Μάρ, 2018 στις 6:46 πμ PDT

Ψιψίνα

Κλασσική επιλογή για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, η Ψιψίνα του... κυρ Αρίστου (για όσους ξέρουν) φημίζεται για τα κυδώνια, τα στρείδια αλλά και τα ψητά χτένια τα οποία συνοδεύονται με ελληνικά αποστάγματα. Την 25η Μαρτίου ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει την τιμητική και σερβίρεται με κρούστα από αλεύρι, σκορδαλιά και σαλάτα παντζάρι. Λόγω της ημέρας πριν πάτε πάρτε ένα τηλέφωνο για να κάνετε κράτηση γιατί γίνεται χαμός.

Συνταγματαρχη Ζησιμοπούλου 96 Παλαιό Φάληρο

Uberness

Το μαγαζί του Βασίλη Καλλίδη στην Λαχαναγορά του Ρέντη, την 25η αλλάζει, γεμίζει σημαιάκι και παίζει Μαρινέλλα. Το μενού έχει ζυμωτό ψωμί, μπακαλιάρο σε κουρκούτι από ανθρακούχο νερό και αλεύρι από πετρόμυλο και η σκορδαλιά είναι πατατάτη. Η μπύρα και το λευκό κρασί ρέουν άφθονα και η ημέρα γιορτάζεται σε ένα από τα πιο νόστιμα στέκια.

Λεωφ. Γεωρ. Παπανδρέου 1215, Αγ. Ιωάννης Ρέντης

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Überness (@ubernesss) στις 22 Μάρ, 2018 στις 6:35 πμ PDT

Το καπηλειό του Ζάχου

Περνώντας τις πόρτες του μεταφέρεστε στη δεκαετία του ‘50 και θυμάστε εικόνες από ασπρόμαυρες ταινίες με ταβέρνες που είχαν βαρέλια στους τοίχους. Εδώ, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά τιμάται κάθε ημέρα, καθώς δεν γίνεται να πας στου Ζάχου και να μην φας από το εν λόγω πιάτο.

Ο τηγανητός μπακαλιάρος συνοδεύεται από σκορδαλιά, απλός και παραδοσιακός, σαν αυτόν που φτιάχνει η γιαγιά σας.

Το καπηλειό του Ζάχου, Κομοτηνής 37, Καμίνια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ