Το ν/σ για το Λύκειο: Ολες οι αλλαγές στη Γ' Λυκείου και στις Πανελλήνιες - iefimerida.gr

Το ν/σ για το Λύκειο: Ολες οι αλλαγές στη Γ' Λυκείου και στις Πανελλήνιες

Αποτελέσματα Πανελληνίων αναρτημένα σε σχολείο (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινά σήμερα η διαβούλευση για τις διατάξεις στο Λύκειο και τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η διαβούλευση ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 27 Μαρτίου.

Σχόλια μπορούν να υποβληθούν στον σύνδεσμο: https://www.minedu.gov.gr/to-ypoyrgeio/opengov

Μαθητές και εκπαιδευτικοί τίθενται κατά το σχέδιο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που φέρνει σειρά αλλαγών ξανά, υποστηρίζοντας υποβαθμίζει τη γενική παιδεία και «φροντιστηριοποιεί» τη Γ’ Λυκείου.

Η ΟΛΜΕ, η οποία είχε συνάντηση με τον υπουργό, τονίζει ότι τα παιδιά δεν θα παίρνουν ούτε καν τις απαραίτητες γνώσεις.

«Υποβαθμίζεται η γενική παιδεία στο Λύκειο, που ήδη έχει πληγεί τραγικά. Μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων σε όλα τα πεδία των επιστημών, με αποτέλεσμα να είναι ελλειμματική η μάθηση και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων των μαθητών. Ακρωτηριάζεται η τριετής δομή του Λυκείου με την μετατροπή της Γ΄ τάξης σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φροντιστηριοποιείται πλήρως η όλη λειτουργία της Γ΄ τάξης και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ