Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις παρελάσεις με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών - iefimerida.gr

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις παρελάσεις με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αστυνομικοί σε παρέλαση (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξημένα αναμένονται τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των παρελάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την 25η Μαρτίου με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν εντάσεις κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και στη μαθητική της Αθήνας και τους πολίτες να εκφράζουν την αντίθεσή τους για τη συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εκφράζουν φόβους για αποδοκιμασίες, όπως αυτές που σημειώθηκαν εις βάρος του Νίκου Παππά σε Κιλκίς και Βέροια. Η εκτίμηση είναι πως θα υπάρξουν απειλητικές προσεγγίσεις, αλλά όχι ακραίες αντιδράσεις.

«Κόκκινες» περιοχές θεωρούνται εκτός από Θεσσαλονίκη και Αττική, η Πάτρα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Εδεσσα και τα Γιαννιτσά μεταξύ άλλων.

Περίπου 850 θα διατεθούν για την υλοποίηση του σχεδίου ασφαλείας που αφορά τη μαθητική παρέλαση και 1.600 για την στρατιωτική. Πρόκειται για αστυνομικούς από δυνάμεις τάξης, ασφαλείας, τροχαίας και ΜΑΤ. Οι αρχές θα βρίσκονται σε χωρισμένους τομείς και παράλληλες ακτίνες.

Από την άλλη στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας, η συμμετοχή των αστυνομικών δυνάμεων στην υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας θα είναι μικρότερη από αυτή της 28ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ