Χαρούπι, κρόκος Κοζάνης, ρόδι και τα άλλα superfoods που παράγει η ελληνική γη

Οι σούπερ τροφές, τα λεγόμενα superfoods, αποτελούν το καλύτερο φυσικό καύσιμο για την τόνωση του οργανισμού μας και την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της έντονης καθημερινότητας.

Τα superfoods είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και άλλα πολύτιμα στοιχεία και η ελληνική φύση παράγει πολλές τέτοιες υπερ-τροφές. Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως ο παράδεισος της φύσης στην Ευρώπη καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες στη χώρα μας ευνοούν την ανάπτυξη πολλών μοναδικών φυτών.

Αν και τα εδάφη της χώρας μας αντιστοιχούν μόλις στο 6% της Μεσογείου ωστόσο φιλοξενεί το 26% της μεσογειακής χλωρίδας και κατέχει μαζί με τις όμορες χώρες της Βαλκανικής το 50% της φυτικής ποικιλότητας της Ευρώπης με συνολικά 6.700 είδη (και υποείδη) φυτών.

Διαβάστε στο economistas.gr τα 14 superfoods που παράγει η ελληνική γη για την τόνωση του οργανισμού μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τροφές ΧΑΡΟΥΠΙ κρόκος Κοζάνης ρόδι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ