Το κόμμα του Ορμπαν προειδοποιεί με πλήρη αποχώρηση από το ΕΛΚ εάν ανασταλεί η συμμετοχή του - iefimerida.gr

Το κόμμα του Ορμπαν προειδοποιεί με πλήρη αποχώρηση από το ΕΛΚ εάν ανασταλεί η συμμετοχή του

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει, άμεσα, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση για αναστολή της συμμετοχής του, εξέφρασε το κυβερνών κόμμα της Ουγγαρίας, Fidesz.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MTI, ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, νωρίτερα ανακοίνωσε, νωρίτερα, ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί οποιαδήποτε απόφαση αναστολής της συμμετοχής του στο ΕΛΚ και αυτό αφορά «την αξιοπρέπεια του Fidesz και της χώρας».

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βίκτορ Ορμπαν, ο οποίος έχει συγκρουσθεί επανειλημμένως με την Ενωση για την «σκληρή» γραμμή που ακολουθεί στο ζήτημα των προσφυγικών ροών και για τις επιθέσεις του κατά του κράτους δικαίου στην Ουγγαρία, θα παραστεί αργότερα σήμερα στην συνεδρίαση επιτροπής του ΕΛΚ που θα αποφασίσει για την τύχη του κόμματός του.

Η κρίσιμη απόφαση του ΕΛΚ αναμένεται να ληφθεί απόψε σε συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, οι Financial Times υποστήριξαν, σε βασικό τους άρθρο, ότι ο Ορμπάν δεν έχει θέση στο ΕΛΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ