Στη Ν. Ζηλανδία ο Τσαβούσογλου -Πήγε στο τέμενος του μακελειού, επισκέφθηκε τραυματίες [εικόνες] - iefimerida.gr

Στη Ν. Ζηλανδία ο Τσαβούσογλου -Πήγε στο τέμενος του μακελειού, επισκέφθηκε τραυματίες [εικόνες]

Τσαβούσογλου και Οκτάι στον τόπο του μακελειού/ Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Φουάτ Οκτάι ταξίδεψαν στο Κράιστσερτς, μετά το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, ενώ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να προβάλει μέρος του βίντεο του μακελάρη, σε προεκλογική ομιλία του.

Ο υπουργός Εξωτερικών και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας επισκέφθηκαν τραυματίες από το μακελειό, στο νοσοκομείο, αλλά και ένα από τα δύο τεμένη στα οποία έγινε η τρομοκρατική επίθεση με τους 50 νεκρούς. Εκεί, ο ΥΠΕΞ και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας κατέθεσαν λουλούδια και προσευχήθηκαν για τα θύματα.

Τσαβούσογλου και Οκτάι επισκέφθηκαν τραυματίες

Hain terör saldırısından sonra #Christchurch Hastanesinde tedavi olan kardeşlerimizi ziyaret ettik, acil şifalar diledik.

Visited our brothers&sisters who are being treated in #Christchurch Hospital following the cowardly terror attack and wished them speedy recovery. pic.twitter.com/JInHYmgVPh

Τσαβούσογλου και Οκτάι στον τόπο του μακελειού

Prayed for the innocents that lost their lives at Masjid Al Noor where tens of Muslim brothers&sisters were massacred in the heinous terror attack. May Allah's mercy be upon them. May them rest in heaven. pic.twitter.com/HAgypUD45P

Σε δηλώσεις τους, έκαναν έκκληση προς όλο τον κόσμο να σταματήσει να προωθεί τη ρητορική της πρόκλησης. «Η τρομοκρατία και οι τρομοκράτες δεν έχουν θρησκεία και φυλή», τόνισε ο Οκτάι. Από την πλευρά του, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι οι Μουσουλμάνοι τόσο στη Ν. Ζηλανδία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο είναι «σε εξαιρετικά δύσκολη θέση», με την ενισχυόμενη ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό.

Στο ανατριχιαστικό μανιφέστο του, ο Μπρέντον Τάραντ, ο δράστης του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία, εξαπέλυσε ευθείες απειλές εναντίον των Τούρκων. «Αλλά αν επιχειρήσετε να ζήσετε σε ευρωπαϊκά εδάφη, οπουδήποτε δυτικά του Βοσπόρου, θα σας σκοτώσουμε και θα σας διώξουμε από τα εδάφη μας. Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία», έγραφε μεταξύ άλλων, αναφορές που είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν. Επιπλέον, στο όπλο του, μεταξύ άλλων, ο Τάραντ είχε γράψει και «Τουρκοφάγος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ