Ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης υποψήφιος με τον Κώστα Μπακογιάννη - iefimerida.gr

Ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης υποψήφιος με τον Κώστα Μπακογιάννη

Αλέξης Σταμάτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υποψήφιος με τον Κώστα Μπακογιάννη για το Δήμο της Αθήνας κατεβαίνει ο καταξιωμένος συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης.

Μέλημά του να ασχοληθεί με τα θέματα πολιτισμού. Ο Αλέξης Σταμάτης μιλά στο iefimerida για την απόφασή του να εμπλακεί με την αυτοδιοίκηση.

«Μετά από τρεις περίπου δεκαετίες στα γράμματα, την ποίηση, την πεζογραφία και το θέατρο, αποφάσισα να δοκιμαστώ για πρώτη φορά στα κοινά, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και μόνον».

«Η πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη να συμμετάσχω σε ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο και να ασχοληθώ με τον πολιτισμό με τιμά. Η Αθήνα είναι μια πόλη την οποία έχω αναλύσει διεξοδικά κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ και τις μεταπτυχιακές μου μελέτες με θέμα τα προβλήματά της. Μια πόλη, εκτός των άλλων, με σαφές έλλειμμα φροντίδας και αξιοποίησης του πολιτισμού της».

«Αυτοδιοίκηση σημαίνει πράξη, και σε αυτό το πλαίσιο νιώθω ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος, με γνώμονα τη δημιουργική συνεργασία με όλους» τονίζει ο Αλέξης Σταμάτης, καταλήγοντας «Μιλάμε στην πράξη λοιπόν».

Η ανακοίνωση του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη θα γίνει σήμερα στις 18:00 στο γήπεδο του Μετς.

«Η πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη να συμμετάσχω σε ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο και να ασχοληθώ με τον πολιτισμό με τιμά» αναφέρει ο Αλέξης Σταμάτης

Ο Αλέξης Σταμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακά Αρχιτεκτονικής και Κινηματογράφου στο Λονδίνο. Έχει γράψει είκοσι οκτώ βιβλία. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε εννέα γλώσσες.

Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Ο έβδομος ελέφαντας», εκδόθηκε στη Μεγάλη Βρετανία. «Το Μπαρ Φλωμπέρ» κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία.
Η «Αμερικάνικη φούγκα» κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών και εκδόθηκε στις ΗΠΑ (Etruscan Press).
Το πρώτο του παιδικό μυθιστόρημα, «Ο Άλκης και ο Λαβύρινθος», τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Το Βήμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ