Ομιλία του Κώστα Σημίτη απόψε στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Ομιλία του Κώστα Σημίτη απόψε στη Θεσσαλονίκη

Ο Κώστας Σημίτης σε ομιλία του σε συνέδριο του ΚΙΝΑΛ / Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί την πρώτη, δημόσια εμφάνισή του στη συμπρωτεύουσα ύστερα από δέκα και πλέον χρόνια.

Ο κ. Σημίτης θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση της Κίνησης «Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών», απευθύνοντας ομιλία, με τον τίτλο «Τέρμα στην αποτελμάτωση», στις 18:30, στο ξενοδοχείο «Καψής».

Η συγκεκριμένη Κίνηση, σύμφωνα με το voria.gr, φαίνεται ότι συγκροτείται κυρίως -αλλά όχι μόνον- από στελέχη του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.

Η πρόταση προς τον κ. Σημίτη, προκειμένου να συμμετάσχει στην εν λόγω εκδήλωση, φέρεται ότι έγινε στις αρχές Μαρτίου, σε επαφή που είχε στέλεχος του «Δικτύου Σύγχρονων Δημοκρατών», μαζί του, στην Αθήνα.

Το «ναι» του πρώην πρωθυπουργού θεωρείται ως έκπληξη, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα φειδωλός στις δημόσιες εμφανίσεις του και επιλέγει να «μιλά» μέσω άρθρων και βιβλίων.

Ορισμένοι θεωρούν ότι η επανεμφάνιση Σημίτη εντάσσεται στην απόπειρα συσπείρωσης της βάσης του ΚΙΝΑΛ, λόγω και των προσπαθειών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αντλήσει δύναμη από την ίδια «δεξαμενή» ψηφοφόρων.

Πλέον αναμένεται να αποκαλυφθεί το περιεχόμενο της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού, η οποία γίνεται σε μια κρίσιμη πολιτικά καμπή, λίγο προ των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινό του άρθρο, στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Κώστας Σημίτης αναφέρθηκε στη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών, εγκαλώντας τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι τηρούν «απόλυτη σιωπή για τις επιδιώξεις τους σε σχέση με τις ευρωεκλογές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ